20 Mart 2011, 20:44
|
#49 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
domates çorbası
İçindekiler (4 kişilik) - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2,5 su bardağı su
- tuz
Hazırlanışı
Yağ ile unu kavurun.
Salçayı ilave edip kokusunun çıkmasını bekleyin.
Rendelenmiş domatesleri ekleyip bir taşım kaynatın..
Suyu ve tuzunu ilave edip koyulaşana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karnıyarık:
Malzemeler: - 4 adet patlıcan
- 200-250 gr yağsız kıyma
- 1-2 adet kuru soğan
- 3-4 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- yarım demet maydonoz
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları fırının ızgara modunda üst raflarında ara sıra çevirerek közleyin. Patlıcanları bir kaç yerinden delerseniz patlama riski olmaz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup sıcak akan suyun altında iyice yıkayın. (Patlıcanın acısını alıyor) Büyük bir tavada ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin birlikte kavurmaya devam edin. Domateslerden birisini üzerini süslemek için ayırın.Kalan domatesleri rendeleyin, maydonozları ince ince kıyın. Rendelenmiş domatesleri tavaya ekleyin, rengi istediğiniz gibi olmazsa salça yada domates püresi katabilirsiniz. Tuzunu ve biberini katın. Ocaktan indirmeden önce kıyılmış maydonozları ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Patlıcanları yağlanmış bir borcama (ya da fırın kabına) yerleştirin. Ortalarını boydan boya bıçakla çizerek elinizle iyice açın. Harcınızı yarılmış patlıcanlara doldurun. Üzerlerine 1-2 dilim domates yerleştirin. Önceden ıstılmış 250 derece fırında 20 dk pişirin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler: - *½ çay bardağı tel şeyriye
- *1 su bardağı baldo pirinç
- *1 yemek kaşığı sıvı yağ
- *2-3 yemek kaşığı tereyağı
- *2 çay kaşığı tuz
- *3-4 damla limon suyu
- *1 adet kesme şeker
- *1+½ su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağ konulup tel şehriyeler kavrulur.Tam kararmadan yarım saat önceden ılık ve tuzlu su ile ıslatılmış pirinç yıkanıp süzüldükten sonra ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.Ölçü olarak kullandığımız bardağın içine şeker,tuz ,limon suyu ve su eklenip pirince eklenir.Tereyağı da konulup önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Havlu kağıt konulup en az 15 dakika dinlendirilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cacık
Malzemeler; - 12 yemek kaşığı Yoğurt (Dolu dolu)
- 3 su bardağı Su
- 4 Salatalık
- 4 diş Sarımsak
- Tuz
- Nane
- Zeytinyağı
Yapılışı;
Yoğurt ve suyu iyice karıştırıyoruz. (Biraz yoğun bir kıvam olmalı.) Salatalıkları soyup rendenin geniş kısmında rendeleyoruz ve sarımsakları dövüp ikisini de yoğurdun içine ekliyoruz. Son olarak arzu edilen miktarda tuz, nane ve zeytinyağı ekliyoruz. Cacığımız hazır.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzeme : - Bir litre süt
- 300 gr. toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 kaşık mısır unu hülâsası
- Vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 100 gr. bisküvi.
yapılışı:
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir ten cereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte ya vaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık ser pilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN... |
| |