20 Mart 2011, 02:06
|
#48 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
CİĞER SOTE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 adet koyun yada dana ciğeri 1adet soğan 1 adet kırmızıbiber 2 adet çarliston biber 5 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un kekik, tuz, biberiye
Yapılışı:
Ciğerler küçük küpler halinde doğranır. Una bulanır. Yağımız bir tavada kızdırılır ve ciğerlerimiz iyice kızartılır. İçine ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşene kadar pişirilir. Biberlerimizi de doğrarız içine koyup biraz daha pişiririz. Tuz ilave ederiz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakırız. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce kekik ve biberiyeyi de serptikten sonra patates püresi ile servis yaparız. Afiyet olsun!
SADE PİLAV Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
* 300 Gr Pirinç
* Tuz Yeteri Kadar
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 1 Çorba Kaşığı Et Veya Tavuk Bulyon
Tarifi
Tencerede yağımızı kızdırıp önceden ıslattığımız pirincimizi ilave ederek kavurun. İyice kavrulduktan sonra tuzunu ve et bulyonunu ilave ediniz, sonra suyunu 1 parmak geçecek şekilde doldurunuz 10 dakika kısık ateşte bekletiniz, servise hazır.
DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 bostan patlıcanı (topan patlıcan)
3 kabak
20 sivri biber veya 10 çarliston biberi
1 kg domates
2 diş sarımsak
Tuz
Kızartma yağı
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun. 1 santim eninde halka halka dilimleyin. Acısının gitmesi için tuzlu su içinde 15 dakika bekletin. Kabakların baş kısımlarını kesin. Bir bıçakla kabuklarını kazıyın. 1 santim eninde verev dilimlere bölün.
Biberlerin saplarını kısaltıp üzerlerine bıçakla küçük birer çentik atın. Bol kızartma yağını kızdırın. Önce sudaki patlıcanları fazla suyunu sıkarak yağa koyun. Her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına çıkarın. Daha sonra kabakları ve en son olarak biberleri kızartın. Biberleri kızartırken yağın sıçramaması için üzerine kapak kapatın. Kızartmayı ılınmaya bırakın. Domatesleri rendeleyin. Kabaca doğranmış sarımsak ve biraz tuzla birlikte ayrı bir tavaya koyun. Hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Kızartmayı yanında domates sosuyla servis yapın.
BOSTANA SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
3 adet Domates
1 adet Salatalık
1 adet Soğa
1 demet Maydanoz
¼ demet Semizotu
8 sap Nane
1 tatlı kaşığı Nar pekmezi
2 adet Yeşil sivribiber
Tarif:
Domatesleri sıcak suda iki dakika tuttuktan sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın. Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlu su ile ovarak acısını çıkarın. Maydanozu, semizotunu, naneyi çok ince kıyın. Sivri yeşilbiberi, daire şeklinde mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Hepsini Borcam yuvarlak tencereye koyun ve nar pekmezi veya ekşi nar suyu ile ka¬rıştırın, hafifçe ezin. Borcam tencerenin kapağını da kapatıp bir süre buz dolabında bekletin, soğuk soğuk servis yapın. Not : İsterseniz, bu salatayı koruk suyu, veya sirke ile de yapabilirsiniz. İsteyenler çok az zey-tinyağı da koyabilir.
KAHVE KREMALI FRAMBUAZLI PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Kek Malzemeleri :
1 su bardağı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı hazır kahve 8 yumurta 8 kahve fincanı tozşeker 6 kahve fincanı un 1 çay kaşığı vanilya
Sos Malzemeleri :
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 1 su bardağı frambuaz reçeli
Kahveli krema için:
2.5 su bardağı taze krema 310 gram beyaz çikolata 3.5 çorba kaşığı hazır kahve
Yapılışı :
Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için: Taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için: Kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
| |