16 Mart 2011, 03:51
|
#46 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
SU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DÜĞÜN ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
750 gram koyun
gerdan eti
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk çay kaşığı tuz
Terbiyesi için: 1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 su bardağı soğuk su
Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı
Düdüklü tencereye etleri, suyu, havucu ve soğanı koyup kaynatın. Bu arada kapağı kapatmayın ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın. Köpükler bitince tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika (etler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Etler pişince, süzgeçten geçirip minik minik didikleyin. Diğer tarafta unu yağda hafifçe pembeleştirin. Et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin. En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın.
ENGİNARLI PATATES TAVA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg patates
8 adet küçük boy
taze enginar
3 çorba kaşığı limon suyu
3 diş sarmısak
3 adet soğan
1 demet roka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yapılışı
Patatesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına koyun. Soğuyunca çıkarıp ince ince dilimleyin. Enginarların sapını 5 cm uzunluğunda kestikten sonra temizleyin. Limon suyu eklediğiniz suda 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sarmısakları kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Rokaları temizleyip elinizle küçük parçalar halinde koparın. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp patatesleri ekleyin. Sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edin. Patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Diğer taraftan kalan tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp haşladığınız enginarları üzerine ilave edin. Hızlı ateşte enginarları kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir iki çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rokaları tavaya alın. Şöyle bir çevirip ocaktan kaldırın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
YAZ SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 adet salatalık
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı reyhan
1 küçük kuru soğan
Hazırlanışı
Beyaz peynir ezilerek, içine yoğurt, reyhan, ufacık yemeklik doğranmış kuru soğan, ufak küp doğranmış salatalık eklenip iyice karıştırılır. (İstenirse dere otu da konulabilir.) Kapakları çıkartılıp içi oyulmuş domateslerin içine doldurulur. Kırmızı biber ile sepet şekli verilip servise sunulur.
KARIŞIK MEYVELİ TART Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
500 gram un, 200 gram tereyağı 2 adet yumurta, 170 gram pudra şekeri, meyve
Pasta kreması için
500 mililitre süt, 60 gram nişasta 120 gram toz şeker, 1 adet yumurta
Hazırlanışı
Tereyağ ve şeker karıştırılır. Yumurtalar ve un eklenir. Tart kalıplarına yerleştirilip 170 derecede pişirilir. Krema için süt kaynatılır. Şeker, nişasta ve yumurta ayrı bir kapta karıştırılır. Kaynayan süt, bu karışıma eklenir ve ocakta krema halini alana dek pişirilir. Daha sonra ocaktan alınarak soğutulur. Hazırlanan ve pişirilen tartın içine pasta kreması konulur ve karışık mevsim meyveleri ile süslenir. |
| |