12 Mart 2011, 23:52
|
#44 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Biber Patlıcan Dolması:
İc Malzemeler: - 2,5 su bardagı pirinc
- 1 adet domates
- maydonoz
- yarım cay bardagı sıvıyag
- 2 adet sogan
- 2 yemek kaşıgı salca
- tuz, karabiber,pulbiber, nane
- 1 tatlı kaşıgı şeker
Üstü icin : Hazırlanışı:
ilk önce eğer patlıcanda yapıcaksanız patlıcanları iki kesip iclerini oyun ve tuzlu suda bekletin.
biberlerin şapkalarını ve cekirdeklerini cıkarıp icini temizleyip yıkayın.
ic malzemleri hazırlayın önce pirincleri yıkayın yıkamış oldugunuz pirinclerin üstüne ince dogranmış maydonoz, domates ve soganı ekleyin ardından salca ve baharatları ekleyin ve annemin tavsiyesiyle ben şeker ekledim tüm malzemleri karıştırıp patlıcanlarımızı ve bibelerimizi doldurup üstüne kestigimiz domateslerle biberlerin agzını kapatıyoruz ve tencereye oturtuyoruz biberlerin yarısına kadar su doldurup kapagını kapatıp altınıda kısıp agır agır pişmesini bekliyoruz piştigini renginden ve catal yardımıyla anlarsınız yada pirincinin tadına bakmanız yeterli olur.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tavuklu Patates Yemeği
Malzemeler - 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates (küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- tuz,karabiber,kekik
Yapılışı
Soğanı, biberi, havucu, domatesi ve patatesleri doğrayın.
Tencereye önce yağı, soğanı,havucu ve biberi koyup soteleyin. Arkasından domatesi ( Ben domates sosu kullandım) ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. En son olarak patatesleri ekleyin ve biraz kavurun.
Patatesler biraz kavrulunca üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Baharatlarını da ekledikten sonra pişmeye bırakın.
Haşlamış olduğunuz tavuğu didikleyin ve 1 tatlı kaşı sıvı yağda biraz kızartın. ( Bu şekilde daha lezzetli oluyor)
Patatesler pişince tavuğu ekleyip bir iki dakika daha kaynatın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kırmızı Biber Salatası
Malzemeler - 2 adet kırmızı biber
- yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı: Biberleri fırında közleyin. Bir kasede yoğurt, sarımsak ve mayonezi karıştrın. Közlenen biberleri bu karışıma ekleyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÇİLEKLİ SÜTLÜ TATLI
MALZEMELER - 5 sb süt
- 1 sb şeker
- 1 sb un
- 1 paket vanilya
- 1 tk tarçın
SOSU İÇİN - çilek
- 2,5 yk şeker
- 1,5 çk nişasta
YAPILIŞI
Sütü, şekeri ve unu koyulaşıncaya kadar karıştırarark pişirip vanilyayı tarçınıda koyup karıştırıp ocağın altını kapatıp mikserle 5-10 dak çırpıp, petibör bisküvileri rondadan geçirip borcama döküyoruz,, üstünede pişirdiğimiz karışımı döküyoruz. çilekleride rondadan geçirip tencerede şekeri ve nişastayıda sulandırıp eritip hepsine bigüzel karıştırıp kaynadıktan sonra soğutup sütlü karışımın üstüne döküyoruz. hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz…. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN... |
| |