03 Mart 2011, 21:11
|
#43 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Pratik Tavuklu Çorba
Az malzemeyle doyurucu ve besleyici bir yemek yapmak istiyorum diyorsanız, pratik tavuklu çorba tarifi tam size göre! Soğuk algınlıkları için doğal antibiyotik niyetine de içebilirsiniz. Malzemeler, - 1 Adet tavuk butu
- 1 Çay bardağı tel şehriye
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta
- Çeyrek demet kıyılmış maydonoz
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı,
Tavuk butunu iyice temizleyip yıkadıktan sonra haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzüp, suyunu tencereye alın.
Tavuğu ince ince didikleyip, tavuk suyuna ilave edin.
Tel şehriyeyi çorbaya ilave edip, orta ateşte pişirmeye başlayın.
Terbiyesi için ayrı bir kasede; yumurta, limon suyu ve sıvıyağı karıştırın.
Şehriyelerin pişmesine yakın, yavaş yavaş tencereye ekleyip, karıştırın.
Maydonoz, tuz ve karabiberini ekleyin.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Karnıyarık yemeğinin “sağlıklı beslenme” versiyonu karşınızda. Düşük kalorili, nefis bir akşam yemeği. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak da ikram edebilirsiniz.
Malzemeler: - • 4 adet patlıcan
- • 5-6 adet sivribiber
- • 5 domates, (küp küp doğranmış)
- • 2 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
- • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
- • kızartmak için sıvıyağ
- • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, (iç harcını kavurmak için)
- • yarım limon suyu
- • 1 tatlı kaşığı tuz
- • 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün.
Kabak dolması gibi içlerini oyun.
Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
Patlıcanları kızartın.
Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın.
Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
Domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu hazırladığınız patlıcanların üzerine gezdirin.
200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bulgurlu Yemyeşil Salata Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçindekiler: - 4 yemek kaşığı ince bulgur
- taze soğan
- tere
- roka
- taze nane
- maydanoz
- kırmızı biber
- nar ekşisi
- zeytinyağı
Hazırlanışı:
bulgurları sıcak suyla ıslatıp kapaklı bir kabda şişmeye bırakıyoruz bu arada elimize geçen bütün yeşil şeyleri ince ince kıyıyoruz, isterseniz kırmızı biber ve konserve mısır ekleyerek yeşilliklerle güzel bi kontrast oluşturabilirsiniz, orası sizin zevkinize kalmış sonracııma şişen bulgurla diğer malzemeleri buluşturuyoruz...
Ve asıl bomba olan nar ekşisi ve zeytinyağıyla birgüzel harmanlayarak servise sunuyoruz . [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Şerbet için: - 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı limonsuyu
Kızartmak için: Süslemek için:
Yapılışı:
Bir tencerede şerbet için su,tozşeker ve 1-2 damla limonu kaynatın ve soğumaya bırakın.
Miföyleri 15 dk. oda ısısında bekletin.Tırtıklı kesici ile şerit şeklinde kesin.Dilerseniz ortasından sıkıca bükün.
Bir tavada kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.
Sonra şerbetin içine atın.15 dk. bekletin ve şerbetten çıkarın.
Toz tarçın serperek servis yapın. AFİYET OLSUN... |
| |