01 Mart 2011, 20:43
|
#41 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Zeytinyağlı, Sebzeli Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - 250 gr tavuk bonfile
- 2 adet orta boy kabak (ince)
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı süt
- haşlanmış bezelye
Ön Hazırlık:
Tavuk etlerini eninden 2 ‘ ye kesip incelterek istediğiniz şekilde doğrayın. Üzerine karabiber ve sütü ekleyerek 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Hazırlanışı:
Sebzeleri temizleyip doğrayarak vitaminlerinin kaybolmaması için buharda pişirin. Ayrı bir yerde teflon tavaya yağı koyup tavukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Üzerilerine baharatları ilave edip karıştırarak haşlanmış sebzelerle beraber sıcak servis yapabilirsiniz. Havuçlu ve Soğanlı Pilav [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemler: - 2 su bardağı pirinç,
- 2 tane orta boy havuç,
- 1 tane soğan,
- 3-4 kaşık sıvı yağ,
- 2 kaşık tereyağ,
- tuz,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 3 su bardağı sıcak su,
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin... Fırında Şeftali Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler - Şeftali
- Her yarım şeftali için 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
Şeftalileri yıkayıp 2'ye kesin. Kesik kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Her yarım şeftalinin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve 200 derecede, turbosuz ayarda yaklaşık olarak 45 dk. pişirin. Eğer şeftalilerin suyunu salmadan kızarmaya başladığını görürseniz dereceyi biraz düşürmeniz gerekebilir. İsteğinize göre krem şanti veya kaymakla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN... |
| |