27 Şubat 2011, 19:42
|
#39 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Süt Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye)
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
- Tuz
Çorba Tarifi
2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın.
KARNIYARIK
MALZEMESİ: - 6 küçük patlican
- -250 gr. Dana kiyma
- -2 sogan
- -2- 3 domates
- -2- 3 sivri biber
- -yarim demet maydanoz
- -3- 4 kasik yag
- -tuz ve karabiber
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - patlicanlarin bas kisimlari kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarim saat bekletilir. Yikanip kurulanir.
- yagda çevirerek kizartilir. Tepsiye yerlestirilip boydan boya,biçak alta geçmeyecek sekilde kesilir.
- Ince dogranmis sogan, biber, kiyma yag ile kavrulur.
- Soyulup dogranmis domates ile de biraz çevrilir.
- Tuz, karabiber, kiyilmis maydanoz ilave edilir.
- Patlicanlarin içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerlestirilir.
- Az su ilavesi ile yavas yavas pisirilir.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler: - 2bardak arpa şehriye
- 2kaşık margarin
- 1kaşık salça
- 3bardak su
- tuz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı:Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş margarini gezdirerek servis edin. CACIK Malzemeler : - * 4 su bardagi sulu yogurt
- * 3 tane salatalik
- * 3 dis sarmisak,
- * 1 bag dereotu
- * 4 kasik zeytinyagi, tuz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlanışı:
Salataliklarin kabuklari soyulur ve rendelenir. Sarmisaklar dovulur. Dereotlari ince kesilir. Tum malzeme yogurdun icinde karistirilir. Uzerine zeytinyagi gezdirilir. LOKMA TATLISI Malzemeler: - 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çok az miktarda tuz
- Tepeleme 5 yemek kaşığı un
Kızartmak için; Şerbeti için; - 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
Üzerine; - Ceviz ya da Hindistan cevizi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı:
Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur. Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN... |
| |