25 Şubat 2011, 21:02
|
#37 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Sütlü Patates Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 3-4 adet haşlanmış patates
- 15 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3-4 su bardağı su
- tuz-kırmızıbiber-kuru nane
Yapılışı:
Tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip hafif sararana kadar kavurun.
Azar azar ve karıştırarak sütü ve suyu ekleyin.
Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin ve çorbayı karıştırarak pişirin.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
Not: Tarif Emine Beder’e ait. TERBİYELİ SEBZE YEMEĞİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - 3 orta boy kabak
- 2 orta boy kereviz
- 3 havuç
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı fındık yağı (zeytin yağından sonraki favorim)
- 1 yumurta
- 1 limonun suyu
- tuz
Sebzeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye yerleştirdim.Üzerine soğanı doğradım, salça, tuz, fındık yağını ve 1 bardak suyunu ilave ettim.Sebzeler özellikle havuç pişince pişmiş demektir.Terbiyesi için; yemek ılınınca, yumurta ve limon suyunu iyice çırptım ve yemeğin üzerine yaydım.
Bu yemekte ben genelde kabak yerine patates kullanırım ama kabakta çok güzel oldu.Üzerine de kıyılmış dereotu ve maydanoz... Domatesli Bulgur Pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] SÜTLAÇ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler : - 1,5 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı :
Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve 2 bardak suyu çekip, göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ve ardından şekeri ekleyin. Pirinç ununu bir fincanda 2 kaşık su ilave ederek karıştırın ve pirinçlere ilave edin. Bir süre daha kaynamaya bırakın. Yeterli kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve sütlacı kaselere eşit şekilde dağıtın. Soğuduktan sonra üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz... AFİYET OLSUN... |
| |