24 Şubat 2011, 22:33
|
#35 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Nohutlu Mercimek Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nohutlu mercimek çorbası Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağından biraz fazla pirinç, 1 yk. kaşığı un, 1 yk. kaşığı domates salçası, yarım çay, bardağı zeytinyağı, 1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış, 1 su bardağından biraz fazla haşlanmış, pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın. Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın. Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin. Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin. Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin. Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz. Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
- 10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
- 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
- 3 diş sarımsak
- dörtte bir limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı bulgur
- yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak donmuş veya konserve bezelye
- 1 limon, dilimlenmiş
Hazırlanması:
Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin.
Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın.
Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın. Yoğurtlu Elma & Ceviz Salatası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 2 kırmızı elma, küp küp doğranmı
- yarım limonun suyu
- varsa 2 kereviz sapı (markette sadece sapları amerikan kerevizi diye satılıyor), küp küp doğranmış
- yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
- 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
- yarım su bardağından biraz az yoğurt
- tuz, karabiber
Hazırlanması:
Elmaları bir kasede limon suyuyla karıştırın. Kereviz saplarını, cevizi ve üzümü ekleyip karıştırın.
Yoğurdu ayrı bir kasede hafif çırpın. Elmalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber serpin.
Vanilyalı Büsküvili Pasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 1 paket puding (ben vanilyalı kullandım)
- 3.5 su bardağı süt
- 500 gr büsküvi
- 1 bardak ceviz
Yapılışı:
3.5 su bardağı sütümüzün içine 1 paket pudingi boşaltıp kaynayana kadar karıştırıyoruz koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte 2 dk daha kaynatıyoruz pudingimizi ocaktan alıyoruz. Geniş bir borcama büsküvilerimizi bir sıra dizip üzerine pudingimizi azar azar paylaştırıyoruz üzerine 3-4 kat daha büsküvi dizip aynı işlemi tekrarlayıp son dizdiğim sıranın üstünede tenceremizde kalan pudingin tamamını boca edip açık yer kalmayacak şekilde yayıyoruz 1 saat dolabımızda bekletip servis yapıyoruz. Dilenirse üzerini cevizle süsleyebiliriz. AFİYET OLSUN... |
| |