22 Şubat 2011, 22:19
|
#33 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Kıymalı Taze Fasulye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - *500 gr taze fasülye
- *1 adet kuru soğan
- *1-2 damla limon
- *1 tatlı kaşığı domates salça
- *1 tatlı kaşığı biber salçası
- *200 gr kıyma
- *tuz,pul biber
- *3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ koyulduktan sonra soğanlar ve kıyma birlikte kavrulur.Salça,tuz ve pul biber konulup biraz daha kavrulur.Ardından Taze fasulye buzu çözülmeden tencereye konur.Eğer derin dondurucudan değilse sizin ayıklayıp tencereye ilave edin.Birazda böyle kavurun.1-2 damla limon suyu dökün.Daha lezzet katar.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip pişirin.
Fırında domatesli makarna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER - 350 gr çubuk makarna
- 16 bardak su
- 2 bardak süt
- 1 baş soğan
- 4 adet yumurta
- 3.5 çorba kaşığı tuz
- 3/4 kahve fincanı un
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 2.5 çorba kaşığı tereyağı
- 1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri.
- 3 adet domates (ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası)
HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin. Karamelli Elma Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler - 3 adet elma
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket Hindistan cevizi
Yemeğin Tarifi - Elmalar dörde bölün. Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.
- Yumurtayı çırpın. Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.
- Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.
- Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin. Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.
- Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN... |
| |