Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2011, 22:28   #32
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK ÇORBASI
Malzeme:


  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (didiklenmiş)
  • haşlanmış tavuk eti
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 adet pırasa (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. İrmiği tenceredeki karışıma azar azar eklerken devamlı karıştırarak iyice yedilin. Çorbaya tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyerek 20 dakika daha kaynatın. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ayrı bir tavada ince kıyılmış pırasaları yağda 5-10 dakika kavurun ve üzerine kırmızı pul biber ekleyip çorbanıza ilave edin.

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler :

  • 750 gr kuşbaşı koyun eti
  • 500 gr taze fasülye
  • 500 gr patlıcan
  • 500 gr taze bamya
  • 500 gr kabak
  • 2 adet soğan
  • 6 adet domates
  • 6 adet sivribiber
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su




Hazırlanışı :

Sebzeleri yıkayın. Fasülyeyi ve bamyayı ayıklayın. Patlıcanı alaca soyun.Kabağı soyun. Sivibiberin sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Fasülye, sivribiber, patlıcan ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Eti bir tencereye koyup, tereyağı, soğan ve sivribiber ilave edin. Orta hararetteki ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sebzeleri ve suyu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar önce harlı, ardından kısık ateşte pişirin
DOMATESLİ MANTAR SOSLU SPAGETTİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme:

  • 1 paket spagetti makarna
  • 12 bardak su (haşlamak için)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ Sos için;
  • 150 gr. mantar
  • 2 adet iri domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı Yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye su koyup kaynatılır. Tuz, sıvı yağ ilave edilerek makarnalar eklenir. 10 dakika haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince doğranmış mantarlar sotelenir. Rendelenmiş domatesler katılarak 5 dakika daha kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, dereotu, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek 2 dakika ateşte tutulur. Servis tabağına alınmış spagettinin üzerine sıcak sos dökülerek afiyetle yenir.

ELMALI SÜ
PRİZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme:
  • 1 kilo elma
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üstü için;
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3 adet karanfil

Kreması için;
  • 2 yemek kaşığı un 1/2 litre süt
  • 2 yumurta sarısı 1/2 portakal suyu
Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyularak küp küp doğranır. Yarım çay bardağı su, karanfil ve bir yemek kaşığı şekerle 10-15 dakika kadar orta ateşte haşlanır. Soğuduktan sonra yayvan ve geniş bir servis tabağına koyulur. Diğer tarafta süt, yumurta sarısı, portakal suyu, portakal rendesi, un, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılıp bir tencereye alınır. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağmdaki elmaların üzerine dökülür. Krema soğuduğunda tarçınla tatlandırılarak servis yapılır. Not: Buzdolabında 2-3 saat bekletilen elmalı süprizin çok daha lezzetli okluğunu fark edeceksiniz.



AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver