Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Meyveli, fındık ezmeli,fıstıklı,dondurmalı güllaç çeşitleri
İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden; Ramazan’ın geleneksel tatlısı güllacın da artık birçok çeşidi var. Otel ve restoranların mönülerinde farklı lezzetlerden hoşlananlar için meyveli, fındık ezmeli,fıstıklı ve dondurmalı güllaç çeşitleri bulunuyor. Üzerine nar taneleri ve gül suyu serpilerek servis edilmesine alışık olduğumuzu bu geleneksel tatlının modern tariflerini şeflerden sizin için öğrendik. Fındık ezmeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Swissotel Pasta şefi Avni Kayahan Hazırlanışı - Sütü şeker ve gül suyu ile ısıtın. -Güllaç yapraklarını eşit parçalara bölüp süte batırın ve kat kat tepsiye dizin. -Yaprakların arasına fındık ezmesi sürüp buzdolabında soğumaya bırakın. -Nar taneleri ve Şam fıstığı ile süsleyip servis edin. Malzemeler: 1 litre süt 150 gr. şeker 1 yemek kaşığı gül suyu 30 gr. fındık ezmesi 5 yaprak güllaç Şeftalili güllaç Tatlısı The Marmara - Şef Sedat Özkan Yapılışı - Şeftaliyi şekerle birlikte tencerede 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. -Soğuyan şeftalileri el mikseriyle çekin ve bu karışıma suda ıslattığınız yaprak jelatinleri ilave edin. -Hazırladığınız karışımı su bardağı büyüklüğündeki kalıpların yarısını dolduracak şekilde boşaltıp soğumaya bırakın. Şeftali tatlısı Malzemeler: 500 gr. soyulmuş şeftali 400 gr. toz şeker 100 gr. su 4 adet yaprak dana jelatini Güllaç Malzemeler: 500 gr. süt 4 yaprak güllaç 150 gr. toz şeker 1,5 adet yaprak dana jelatini Yapılışı -Sütü kaynatın ve soğumaya bırakın. -Soğuyan süte yaprak jelatini ilave edin. -Güllaçları bu karışımda tek tek ıslatıp beklemeye bırakın. -Yarısı şeftali karışımıyla dolu kalıpların üzerini yumuşayıp güllaç ile doldurun ve kalıpları dolapta iki-üç saat soğutun. Fıstıklı güllaç madalyonu Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu Eyüp Kemal Sevinç Malzemeler 8 yaprak güllaç 600 ml. süt 200 gr. şeker 200 gr. toz fıstık 20 gr. krem şanti Hazırlanışı: - Bir tencere içerisinde sütü ve şekeri kaynatın. -Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. -Yaprakların ortasına fıstık ile karıştırdığınız krem şantiyi sıkın ve rulo şeklinde sarın. -5 dakika bekledikten sonra keserek servis yapın. Güllü dondurma: Malzemeler: 60 ml. süt 60 gr. krema 60 gr. glikoz 160 gr. şeker 50 gr. kırmızı gül yaprağı 50 ml. gül suyu 4 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: -Süt, krema, glikoz ve gül yapraklarını kaynatın. -Ardından şeker ve yumurta sarısını bir kap içerisinde çırpın ve kaynamakta olan karışımın içerisine dökün. İki dakika karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Orman meyveli güllaç Lacivert Restaurant - Şef Hüseyin Ceylan Malzemeler: 1,5 litre süt 200 gr. toz şeker 100 gr. tereyağı 1 çay kaşığı vanilya 2 yaprak güllaç Orman meyveleri Hazırlanışı:-Sütü, toz şekeri, tereyağı ve vanilyayı tencerede orta derecede ateşte karıştırarak kaynatın. -Kaynadıktan sonra ateşten alın ve 10 dakika ılınmasını bekleyin. -Güllaçları bu karışımla ıslatın ve dört kenarından katlayın. -Üzerine orman meyvelerini ekledikten sonra rulo halinde sarın. -Kaymaklı dondurma ve orman meyveleri ile servis edin.. Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.