20 Şubat 2011, 00:52
|
#30 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
KEREVİZLİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
2 adet kereviz (orta büyüklükte)
1 paket Knorr Yeşil Mercimek Çorbası
Hazırlanışı
Kerevizleri küçük küpler şeklinde doğrayıp haşlayın. İçine bir bardak soğuk su ile eritilen "Yeşil Mercimek Çorbası'nı ilave edip pişirin
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
6 adet patlıcan (ortadan ikiye bölünüp içleri çıkarılmış)
3 su bardağı pirinç (500 gr - soğuk su ile yıkanmış - harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su (200 ml)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı (harcı için)
2 su bardağı sıcak su (400 ml - harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı (75 ml - harcı için)
2 su bardağı sıcak su (200 ml)
Tarifin Hazırlanışı
Pirinci soğuk su ile yıkadıktan sonra zeytinyağında kavurun.
Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı’nı pirince ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ilave edip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Patlıcanları harç ile doldurun ve tepsiye dizin.
Su içerisinde sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp patlıcan dolmalarının üzerine gezdirin.
Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
EV YAPIMI TORTELLİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
250 gr un (Makarna hamuru için)
250 gr irmik (Makarna hamuru için)
25 adet yumurta sarısı (Makarna hamuru için)
150 gr ricotta peyniri (İçi için)
150 gr pancar püresi (İçi için)
50 g rendelenmiş parmesan (İçi için)
Bir miktar muskat rendesi (İçi için)
Bir miktar tuz (İçi için)
Bir miktar çekilmiş karabiber (İçi için)
4 adet adaçayı yaprağı (kıyılmış-jüllien kesim - İçi için)
50 gr parmesan (İçi için - rendelenmiş)
100 g tereyağı (İçi için)
100 g taze küçük ıspanak yaprağı (Üzeri için)
Tarifin Hazırlanışı
1. Makarna Hamuru: Mermer tezgah üzerinde makarna hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
2.İçi: Hamur buzdolabında dinlenirken tortellinin içi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
3. Dinlenmiş hamuru tezgahın üzerine koyup merdane yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Hamuru 3 parmak (8 cm) büyüklüğünde kareler halinde kesin ve üzerine bir fırça yardımıyla su sürün. Hamurların ortasına bir yemek kaşığı (10 gr) içten koyup ilk önce üçgen olarak katlayıp kenarlarına basın, daha sonra üçgenin iki ucunu içeri doğru katlayıp birleştirin. (Tortelli şekli- Hazırlanan hamurdan kişi başına 5-6 parça servis edin.) Derin bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Su tekrar kaynama noktasına gelince içine tortellileri ekleyip 2-3 dakika kaynatın.
4. Sosu için tavada tereyağını eritin, içine kıyılmış adaçaylarını ekleyip sote edin. Daha sonra tortellilerin haşlama suyundan yarım kepçe ilave edip bir taşım kaynatın. En son olarak içine haşlanmış tortellileri ve rendelenmiş Parmesanları ekleyip karıştırın.
5. Servis tabağına haşlanmış tortellileri, tereyağlı adaçayı sosunu, üzerine taze ıspanak yapraklarını ve yaprak (Traş kesim) Parmesanı koyup sıcak olarak servis edin.
PEKMEZLİ MUHALLEBİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
2 kahve fincanı pekmez
3 su bardagı su
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker (istenirse azaltılıp.çogaltılabilir)
Tarifin Hazırlanışı
Pekmez, un, şeker ve suyu tencereye koyup ateşe alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Piştikten sonra bir kalıba döküp üzerine ceviz serpelim. 1 gece buzdolabında bekledikten sonra servis edelim. |
| |