19 Şubat 2011, 20:39
|
#29 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
HÜNKAR ÇORBASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler : 10 kişilik - 3 litre tavuk suyu
- 1 kg patlıcan
- 250 gram yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 adet soğan
- 5 diş ince kıyılmış sarmısak
- 200 gram tereyağı, 1 adet limonun suyu, 1 çay kaşığı nane
- Tuz, karabiber
Tarifi
Öncelikle patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup yıkadıktan sonra incecik kıyın ve bir kenara alın.Bir tencerenin içine tereyağını (1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ayırın), ince doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup, kavurun. Biraz renk aldıktan sonra patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın.Tavuk suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatın.Çukur bir kabın içinde unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın . Biraz soğuk, biraz da sıcak su ilave edip karıştırarak kaynayan çorbaya dökün ve 5 dakika daha kaynatın. Kenara ayırdığınız 1 tatlı kaşığı tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın. Mantarlı Pirzola [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER - 1 Çorba Kaşığı Margarin
- 4 Adet Pirzola
- 1 Adet Soğan
- 4 Adet Mantar
- 1 Adet Biber
- 1 Adet Domates
- Tuz , Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Tavaya margarini alın. Karıştırarak eritin. Pirzolaları yağda çevirin. İyice pişince tavadan alın. Yemeklik doğranmış soğanları tavaya koyup, üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin. Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp, tavada karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. İçine yeniden pirzolaları ekleyip, pişirin. Sıcak olarak servis yapın Yaz Pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 1 adet havuç
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet taze soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- 1 adet limon
- Tuz
Yapılışı:
1 su bardağı pirinci ıslatın. Yağı tavaya alıp, kızdırın. Pirinçleri süzüp, birkaç dk. kızdırılmış sıvıyağda kavurun. 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ocaktan alıp, demlendirin. Bu arada havucu küçük küçük doğrayın. Taze soğanları, dereotunu ve maydanozu incecik kıyın. Limon suyunu ve tuzu ilave edip, havuçla iyice karıştırın. Pilav ılıyınca sebzeleri ilave edip, karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. ÇİKOLATALI BADEMLİ REVANİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: - 1 su bardağı un
- 1 'er su bardağı irmik ve tozşeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş badem
- 1 paket (80 gram) bitter çikolata
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: - Üç buçuk su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Süslemek için:
- 2'şer çorba kaşığı çekilmiş antepfıstık ve badem
- 8-10 adet yarım ceviz
TARİFİ:
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın ve üzerine un, irmik, şeker, süt, badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çikolatayı rendeleyip karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Revaniyi tepside dörde bölün ve sıcakken üstüne soğuk şerbeti azar azar dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip fıstık, badem ve cevizle süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN... |
| |