18 Şubat 2011, 21:09
|
#27 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
Terbiyeli Patates Çorbası MALZEMELER - 2 ½ lt et suyu (10 bardak)
- 2 orta boy sogan
- 3-4 adet patates
- 1 kahve fincani un
- 1 küçük paket tereyagi veya margarin
- 1 çay kasigi hindistancevizi
- tuz
Terbiyesi: - 1 bardak süt
- 2 yumurta sarisi
Garnitürü: - 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
- 1 çay kasigi kirmizibiber
- 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
- 2-3 dilim bayat ekm
YAPILIŞ TARİFİ 1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbası dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas kaynatarak 30 dakika pisirin. 2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin. Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp seklinde kesip çorbayla servis yapin. ALİ NAZİK MALZEMELER - 200 gr yarim yagli kiyma
- 2 adet patlican
- 250 gr süzme yogurt
- 1 adet yesilbiber
- 7-8 dal maydanoz
- 100 gr tereyagi
YAPILIŞ TARİFİPatlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin.Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma,tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MISIRLI PİLAV Malzemeler: - 1 sb pirinç, yıkanmış, suyu süzülmüş
- 2 sb su
- 1 yk tereyağı
- 1/2 sb mısır haşalanmış(konserve)
- 1 tk tuz
Yapılışı: Mısırları küçük bir tavanın biraz kavurup, kenara koyun.Kaynar su, tuz, tereyağ ve pirinci orta boy bir tencereye koyun. Kapağını yarım kapatın ve yavaş ateşte suyunu cekene kadar pisirin. Kavrulmus mısırları içine atıp karısırdıktan sonra servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cevizli Lor Salatası Malzemeler - * 1 kase lor peyniri
- * 1 su b. ceviz
- * 3 yeşil soğan
- * 1 tutam maydanoz
- * çeri domates
- * kırmızı lahana
- * zeytinyağı
Cevizli Lor Salatası Tarifi
Yeşil soğanı,maydanozu ve kırmızı lahanayı ince olarak kesin.Servis tabağına yeşil soğanı , parçalanmış cevizi,maydanozu,1 kase lor peyniri çeri domatesi ilave edin ve salata malzemesini karıştırın.
Salatanın üzerine zeytinyağı ilave edip servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Muzlu Kakaolu Krem Malzemeler : - * 6 su b.süt
- * 1.5 su b.toz şeker
- * 2 çorba k.un
- * 2 çorba k.nişasta
- * 1 yumurta sarısı
- * 1 paket labne peyniri
- * 1 p.vanilya
Üzeri için: Keki ıslatmak için: Hazırlanışı :
Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek çırparak pişirin. Pişince ocaktan almaya yakın içine vanilyayı koyup karıştırın. Daha sonra ocaktan alın.Hazır olan kremi soğutun. Diğer tarafta kaselerin içine birer parça kek koyun. Bu kekleri sulandırılmış ayva reçeli ile ıslatın. Soğumuş olan kremayı kek dilimlerinin üzerine dökün. Tatlınızın üzerini muz ve kakao ile süsleyerek servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN... |
| |