18 Şubat 2011, 01:38
|
#26 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
EKMEKLİ SOĞAN ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Taze Soğan
1 Somun Bayat Ekmek
1 lt Et Suyu
Tuz, Karabiber, Kekik
Yemegin Yapilisi
Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz.
Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun.
Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.
Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın.
Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.
Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz.
Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.
TAVUK BUT SARMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yemegin Yapilisi
Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.
Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
-Erişte (1 su bardağı),
-Bulgur (3 su bardağı),
-Soğan (2 adet),
-Sivri biber (2 adet),
-Domates (1 adet),
-Salça (1 çorba kaşığı),
-Tereyağı (3 çorba kaşığı),
-Sarımsak (4-5 diş),
-Sıcak su (5-6 bardak),
-Pulbiber,
-Tuz,
-Karabiber
Yapılışı:
3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve I süzün.2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.
Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave
edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.
1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın.
Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince (kendi damak tadınıza uygun) tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika çok kısık ateşte pişirin.
SEMİZOTU SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 küçük bağ semizotu
Yarım demet taze soğan
1 bardak pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı sivri biber
1 baş kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
3- 4 yemek kaşığı sirke
2-3 diş sarmısak
Arzu ettiğiniz miktarda hardal
Yeteri kadar tuz
Yemegin Yapilisi
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. İnce kıyılmış bir baş soğanı ekleyerek ateşe koyun. Soğanlar hafif sararınca içine 2 bardak su, tuz ilave edip kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir bardak bulguru ilave edin. Ateşi kısıp bugurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. İyice soğutun. Semizotlarını çok ince kıyın.
Taze soğanı, kırmızı sivri biberi, doğranmış kornişon turşuyu katın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Salata tabağına alarak servise sunun.
Sosun hazırlanışı: 1 kahve fincanı zeytinyağının içine 3-4 yemek kaşığı sirkeyi, 2-3 diş ezilmiş sarımsağı ve biraz hardalı ekleyin. Yeteri kadar tuz ekleyerek salatanın üzerine dökün.
TAZE BAKLA EZMESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz
Yemegin Yapilisi
Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
ÇARK BÖREĞİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 Adet Haşlanmış Patates
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
4 Dilim Hindi Salamı
1 Demet Maydanoz
5 Adet Milföy Hamuru
2 Adet Yumurtanın Sarısı
Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber
Yemegin Yapilisi
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağı tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karışımı iyice harmanlayalım.
Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yanyana dizelim. Kenarlarını yapıştıralım. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım. Karşılıklı iki kenarını kapatalım. Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım. Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim.
Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim. |
| |