12 Şubat 2011, 01:09
|
#16 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
BEYAZ ŞARAP Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ALABALIK IZGARA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
4 adet büyük alabalık
4 adet küçük domates
12 adet defne yaprağı
2 adet kırmızı soğan
Roka
Hazırlanması :
Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.
KALAMAR TAVA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
300 g kalamar (halka halka kesilmiş)
100 g un
2 limon
Tuz
1,5 litre sıvı yağ
Hazırlanması :
Yağı haznenin içine koyun. Kalamar dilimlerini una bulayın ve unun fazlasını atın. Kalamarları kızgın yağa atın ve 7 - 8 dakika, zaman zaman çevirerek kızartın. Yağları süzüldükten sonra tuzlayın. Limon dilimleri ile servis yapın.
YOĞURTLU KABAK SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
6 adet orta boy koyu yeşil Girit kabağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanması :
Kabaklar yıkanıp soyulduktan sonra isteğe göre küçük küpler halinde doğranır veya rendelenir. Büyükçe bir teflon tava ya da tencereye zeytinyağı ve kabaklar konulup pişirilir. Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra 2 çay kaşığı tuz ile 1′er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edilir. 3-4 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Bu arada sarımsaklar ezilip yoğurtla karıştırılır. Soğumuş kabaklar sarımsaklı yoğurdun üzerine yayılıp buzdolabına kaldırılır; soğuk servis yapılır.
IZGARA KARİDES SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 demet taze roka Mini
(Cherry) domates
10-12 adet karides
Balzamik sirke
Ahududu sirkesi
Ceviz yağı
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Rokaları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra bir kenarda kurumaya alın. Mini domatesleri de yıkadıktan sonra ortalarından ikiye keserek ro-kaların üzerine ekleyin. Damak tadınıza göre baharatladığınız karidesleri biraz zeytinyağı ile ızgarada kızartın. Roka salatası üzerine hafif ceviz yağı, ahududu ve balzamik sirkesi ekleyin. En son olarak kızartılmış karidesleri yeşilliklerin üzerine ekleyerek servis yapabilirsiniz.
VİŞNELİ RULO PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
5 yumurta
1/2 Çorba kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
3-4 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 limon kabugu rendesi kıyılmış 50 gr. fındık
2 muz
Hazırlanması :
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, elenmiş unu, limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıt serelim. Kağıdın üzerini ve tepsinin kenarlarını erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180° ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. fırından alıp uzun kenarı boyunca kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Ruloyu açıp kağıdını çıkaralım. Üzerine marmelat sürüp rulonun uzun kenarına muzları sıralayalım ve tekrar rulo yaparak saralım. Rulonun üzerini ve yanlarını fırça yardımı ile ince bir kat marmelat sürelim. Üzerine kıyılmış fındık serpelim 4-5 saat beklettikten sonra servis. |
| |