Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2011, 15:49   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Adam Diyet Yapmaz




Peki, ne yapar? Tabii ki doğru beslenir. Yaşam şeklinizde yapacağınız ufak değişikliklerle yağ oranınızı yüzde 10’un altına indirebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erkek Adam Diyet Yapmaz



Başarıya ulaşmak için büyük bir savaş vermeniz gerekir. Tarihin bize öğrettiği şey de büyük savaşçıların büyük taktikleri olduğudur. Mesela Truva atının içine gizlenen Aşil, rakibinin etrafında 5 raunt kelebek gibi uçan Muhammed Ali ya da Şampiyonlar Ligi finalinde Messi’yi sol kanatta oynatan Guardiola gibi.
Kilo vermek de erkeğin hayatta verebileceği en büyük savaşlardan biri olduğuna göre, etkili bir taktiğinizin olması şart. Tüm hafta televizyon başında maç izleyerek ya da her hafta sonu arkadaşlarınızla rakı balık yaparak kilo veriliyor olsaydı, Türk erkeklerinin yarısı Dövüş Kulübü’ndeki Brad Pitt kıvamında dolaşıyor olurdu. Bu arada belirtelim; “Akşamları yemek yemeyeceğim, bir de hafta sonu aldığım alkolü kestim mi, 3 haftaya kadar tığ gibi olurum” düşüncesi başarılı bir taktik değildir.
Peki, ne yapacaksınız? Tabii ki bilim adamlarına kulak kabartacaksınız. Laboratuvarlara gece gündüz kapanıp onlarca araştırmayı ne için yaptıklarını sanıyorsunuz? Tabii ki de sizin kilo vermenizi sağlamak için! Biz de Men’s Health olarak bu konuda işe yarayan 8 taktiği bir araya getirdik. Hepsini birden yarın yapmaya başlayın demiyoruz. Ancak bu taktikleri yavaş yavaş hayatınıza adapte ettiğinizde, sonuçlarını kısa sürede almaya başlayacaksınız.
Strateji 1
Sık sık tartılın
Tartıya çıkıp inerken harcayacağınız kalorinin yanında, kilonuzu düzenli olarak takip etmek iyi bir motivasyon aracıdır. Biz kapı gibi bilimsel araştırmaların yalancısıyız. ABD’de Ulusal Kilo Verme Dairesi’nin 3.500 kişi üzerinde yaptığı bir araştırma, bir yıl içinde 30 kilo vermeyi başaranların yüzde 44’ünün her gün tartıldığını ortaya koydu. Kulağa takıntılı bir davranış gibi gelse de Prof. Dr. James Hill, bu yöntemin erken uyarı sistemi gibi çalıştığını söylüyor. Bu sayede yeme alışkanlığınızdaki en ufak bir yanlışlıktan, iş işten geçmeden haberiniz olabiliyor. Yani akşamları “Bir şey olmaz herhalde” diye mideye indirdiğiniz o cipslerin yarattığı sonucu, gün be gün takip etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Strateji 2
Televizyonu kapatın
Reklâmlara kanmayacak kadar zeki olduğunuzu düşünüyorsunuz değil mi? Ancak size kötü bir haberimiz var, bu işin zekâ ile alakası yok. New York’taki Brookhaven Ulusal Laboratuarı’ndaki uzmanların gerçekleştirdiği araştırmalara göre, televizyonda yemek görenlerin orbitoforntal korteksinde (beyindeki dürtülerin kontrolünü sağlayan bölüm) yüzde 24 aktivite artışı oluyor. Yani evet, gördüğünüz sucuk reklâmları, sizi akşam sucuklu yumurta yemeğe sevk ediyor. Bizim asıl merak ettiğimiz şey ise ‘Yemekteyiz’ programının beyin üzerinde nasıl bir etkisi olduğu. Buradan bilim adamlarına sesleniyoruz, oturun bunu inceleyin. Zira bize göre, beyin aktivitelerini yüzde 24 azalttığı kesin.
Strateji 3
Açlık tat alma hücrelerinize yarar
Malawi Üniversitesi’ndeki araştırmacı Yuriy Zverev, “Ne kadar aç kalırsanız, yediğiniz tatlı ya da tuzlu yemeklerden o kadar zevk alırısınız” diyor. İşte bu yüzden mesai saati bitmeden atıştırdığınız abur cuburlar size daha lezzetli geliyor. Çaresi? Gün içerisinde aç kalmamayı öğrenin. İlk yapmanız gereken her zaman hazırlıklı olmak. Yani elinizin altında mutlaka kuru kayısı, fındık ve badem olsun. Hatta iş yerinde masanızın kenarına mini bir buzdolabı koyabilirseniz, yoğurt ve meyve de bulundurun. Önceden programınızı yapın, “Saat 16.00’te iki avuç badem yiyeceğim” deyin. Aç olduğunuzu hissetmeseniz bile yiyin.
Strateji 4
Elinizin altında badem olsun
Yukarıda biraz bahsettik. Burada ayrı bir parantez açalım. City of Hope Ulusal Sağlık Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, 6 ay boyunca düşük kalorili bir diyet uygulayan ve günde 70 adet badem tüketenlerin vücut yağlarında ortalama yüzde 18 azalma görülmüş. Araştırmayı yapan Michelle Wien, bu durumu şöyle açıklıyor; “Badem bulabileceğiniz en besleyici yiyeceklerden biridir. İçinde tekli doymamış yağ asitleri, lif ve protein vardır.”
Strateji 5
Doğru kahvaltı etmeyi öğrenin
Sucuklu yumurta kahvaltıların kralıdır, değil mi? Değil. Yani en azından uzun yaşamak istiyorsanız... Karşılığında size sunacağımız alternatif, tavada pişen bir sucuk kadar çekici değil, ancak bundan 20 sene sonra arkadaşlarınız kolesterol ilaçları kullanıyorken, bize teşekkür edeceksiniz. Vaktiniz olmasa bile, her sabah kendinize kahvaltılık gevreklerle ya da müsli ile ziyafet çekebilirsiniz. Yeter ki, nasıl yapacağınızı bilin. Kahvaltılık gevreğin içine kuru kayısı ve üzüm atabilir, hatta üzerine biraz neskafe (ayılmak isteyenler için birebir) ilave edebilirsiniz. Müsliyi ise süt ile yemek yerine yoğurt koyarak yiyebilirsiniz. Biraz daha lezzet için üzerine 1 kaşık diyet reçel ya da bal koyabilirsiniz. Son olarak kahvaltı üzerine niye bu kadar tantana kopardığımızı açıklayalım. Purdue Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, 2 haftalık deney süresince sabahları tam tahıllı gevreklerle kahvaltı edenlerin gün içerisinde 640 kalori daha az aldıkları ve deney sonunda 1 kilo kaybetmiş oldukları görüldü.
Strateji 6
İğneyi kendinize batırın
Polonyalı araştırmacılar, akupunkturun diyete yardımcı bir tedavi olduğunu kanıtladı. Söz konusu araştırmaya göre, diyetin yanında akupunktur yaptıranlar, sadece diyet yapanlara nazaran vücut kitle indekslerinde (Bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir, ne kadar düşük olursa, o kadar iyidir) 2 puan azalma yaşadılar. Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ayfer Kuzulugil, özellikle kulak çevresine uygulanan tedavinin, beyine giden açlık sinyallerini kesmekte başarılı olduğunu belirtiyor.
Strateji 7
Kana kana için
Tabii ki sütten bahsediyoruz. Yakın bir zamanda Tennessee Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, diyet yaparken günde 1.200 mg kalsiyum alanların yağ oranlarının yüzde 11 azaldığını ve ortalama 11 kilo verdiklerini ortaya koydu. Prof. Dr. Micheal Zemel, durumu şöyle açıklıyor: “Diyetinizde yeteri kadar kalsiyum bulunmazsa, vücudunuz yağı saklamakta daha başarılı olur.” Merak edenler için minik bir liste yapalım: Sütte 100 gram, yoğurtta 120 mg, beyaz peynirde 430 mg, kaşar peynirde ise 700 mg kalsiyum bulunur.
Strateji 8
Arkadaşlarınızla yarışın
Arkadaşlarınızla kilo verme ve kaslanma konusunda yarışın. Kendinize verimli bir şekilde spor yapacağınız (set aralarında hafta sonu oynanacak maçları dakikalarca konuşmayacağınız) bir arkadaş edinin. Yağ oranınız, biceps genişliğiniz, bench press’te kaldırdığınız ağırlık... Bütün bu rakamları bir kenara yazın. Gelişmeleri birbiriniz ile kıyaslayın. Bu yöntem, spora rekabet duygusu kattığı için motivasyonunuzun hızla artmasını sağlayacaktır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver