09 Şubat 2011, 16:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası tarifi.
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. için Malzemeler : - 300 gr. Haşlanmış Ahtopot
- 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
- 30 Parça Kıyılmış Domates
- 230 gr. Yabani Roka
- 2 Diş Kıyılmış Sarımsak
- 10 Fesleğen Yaprağı
- 2 Tutam Taze Kekik
- 6 Çorba Kaşığı
- Zeytinyağı
- 2 Çorba Kaşığı Sirke
- 2 Adet Limonun Suyu
- 60 gr Ezilmiş Siyah
- Zeytin, tuz, Karabiber
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası yemeğinin hazırlanışı: Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın. Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.. |
| |