08 Şubat 2011, 14:02
|
#13 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Menüsü
GÜNÜN MENÜSÜ
AYRAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KURU FASULYE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malemeler:
* 2 su bardağı kuru fasulye + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 adet kuru biber
* 1 büyük baş soğan
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet domates
* 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
* 1,5 litre sıcak su
* 5-6 yemek kaşık sıyı yağ
Yapılışı:
1. Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
2. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın.
3. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayın.
4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan ve biberleri kavurun.
5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
6. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin.Beraberce 2-3 dakikadar kavurun.
7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, kurubiberi ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
9. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.
ŞEHRİYELİ PİLAV Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
* 2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
* 1 çay bardağı arpa şehriye
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı kaynamış su
* 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın.
Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir.
Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. karıştırmaya devam edin. pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun.
Su ölçüsü bire bir buçuktur. kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur.
TURŞU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SOĞAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YOĞURT Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
AYVA TATLISI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
* 1 kg. ayva
* 1 su bardağı şeker
* 1 elma
* 1 çay bardağı su
* 200 gr. kaymak
Hazırlanışı
Ayvaları soyuyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz.
Aynı şekilde elmaları soyup ve rendeliyoruz.
Ayva, şeker ve rendelenmiş elmayı tencereye koyup 1 çay bardağı su ekliyoruz. Ayvalar pembeleşinceye kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
Servis için isteğe göre üstüne kaymak koyabilirsiniz. |
| |