Elmalı Tart
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İç harcı;
4 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın Hamuru; 125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;
Arzu edilirse pudra şekeri(ben sevmiyorum)
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
Şuan yiyoruz affiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |