Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2011, 20:39   #778
eLaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRCdaemon/Services Soru-Cevap Bölümü

"Eger yanlış oldugunu düşünüyorsak şöyle bir uygulama ile teyid edebiliriz. Aop oldugunuz herhangi bir kanalda farklı bir nick için şu komutu uygulayalım "//Debug @Pencere | ban -k Nick" Bu komutu uyguladıgımızda Açılmış olan Debug penceresinde bizim aslında hangi komut yada komutları uyguladıgımızı görebiliriz. Örnegin ben bu komutu uyguladıgımda Debug penceresinde şunu görüyorum.

-> irc.chat.com.tr MODE #q +b BraweheaRt!*
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

-> irc.chat.com.tr KICK #q BraweheaRt :

Buradan'da anladıgımız gibi "/ban" olarak kullanılan komutun karşılıgı "mode #kanal +b Mask" şeklindedir. Komutdaki "-k" parametresinin karşılıgı ise "/kick #kanal nick" şeklindedir. "

- Ben ban parametrelerinden bahsetmiştim, yukarıdaki açıklamaları kick için yapmışsınız o halde bana ban parametrelerinden u ve T parametrelerininde remote olarak karşı açıklamasınıda yapınız. Yani kick işlemini -k parametresi yapıyor evet ama parametre olarak yapıyor. Remoteleri yazmak elbette zor değil ayarlanan aliaslarla her komutu kendimize göre yapabiliriz ancak bu durum aynı işlevi görüyor diye remote olarak adlandırılmamalı parametre şeklinde adlandırılmalıdır eğer adlandırılacaksa u ve T parametresinide debug yöntemi ile açığa kavuşturalım bir sonuç göremedim çünkü -k parametresinin kick işlevi yapması parametre olmadığı anlamında değildir. Sapart konusuna gelince evet orayı net anlayamamışım, sizde olmadığını belirtmişsiniz.

Konu eLaa tarafından (30 Ocak 2011 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver