Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için; bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
İçi için;
400 gram
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber.
Yapılışı:
Una malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Cevizden biraz büyük bezeler yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Ardından hamuru açın. (Yufka büyüklüğünde)
Yufkayı uzunlamasına üçe bölün. Ayrı bir yerde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı küçük küçük doğrayarak pembeleşinceye dek kavurun. Sonra yıkanmış küçük küçük doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları içine atın tencerenin kapağım kapatın. Kısık ateşte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] söndükten sonra, tuz, karabiber ve pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyip 10 dakika kavurun. Şerit halindeki yufkaların başından dört parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemeyi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Ve muska şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdiğiniz muska böreklerinin üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.