Malzemeler:
6 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kg. taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Genişçe bir kapta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ta olan olan suya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır. Yumurtalar kaynar, su da haşlanır. Haşlanan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, kevgir yardımı ile alınarak suya süzülür. Servis kabına konan haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, bıçakla parçalanır. Üzerine taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Bilahere servise yakın, salça ve yağ ile tavada pişirilerek elde edilen sos
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], üzerine dökülerek servis yapılır.
Not: Bu yemek acil hallerde, yakın akraba ve komşu vefatında ölü yerine (erene) giderken çabuk hazırlanabilen bir yemek çeşididir.