Malzemeler:
8 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için:
1 adet ekmeğin içi
Yarım demet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
Yoğurma kabına unu koyup, ortasını havuz gibi açın. Su ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur tutun, 20 dakika dinlendirin.
Ekmek içini ufalayın. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince ince doğrayıp, bekletin.
Ayrı bir kapta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve tuzu çırpın.
Zar şeklinde doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı döküp, hızlı hızlı karıştırın. Yumurta fazla pişmeden ocağın altını kapatın. Ekmek içi ve ıspanağı ekleyip bekletin.
Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. 10 tanesinin içine eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve hepsini fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Sonra da yağlanmış fırın tepsisine serip hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer 10 bezeye de aynı işlemi uygulayıp, harcın üstüne serin. Kalan yağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısıyla karıştırıp böreğin üstüne sürün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.