Muhlama (trabzon)
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su
Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içerisine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içerisine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |