2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı katıyağ
1.5 su bardağı su
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı katıyağ (Kızartma için)
Unu eleyiniz. Suyla karıştırıp boza kıvamına getiriniz. Topak topak olmaması için suyu azar azar ilave edip, devamlı unu eziniz. Boza kıvamına gelen karışımı yarım saat dinlendiriniz. Sac veya büyük bir tavayı ocağın üzerine koyarak kızdırınız. Tavanın veya sacın içini
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir yağ ile yağlayınız. lçine yaptığınız bulamaçtan kaşıkla atıp dökünüz. Tavayı sallayarak yayınız. Altı pişince, çevirip üstünde pişiriniz. Bir tepsinin içine, her katın arasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşeyerek, altı yufkayı üst üstte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Baklava şeklinde kesiniz. Pekmezi, yağı ve suyu ayrı bir yerde kaynatınız. Kaynadıktan sonra beş dakika bekletip, yufkaların üstüne dökünüz. Artan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i üzerine serpip, soğuyunca ikram ediniz.