Malzemeler:
500 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 veya 3 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka*
Bir demet (5-6 sap) taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı:
Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.
Not: pırpılcıka; Abazaların kurutulmuş kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yaptıkları,salçaya benzeyen ve içinde birçok baharat,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuzu barındıran bir madde