200 gr Julyen (uzun uzun) kesilmiş bonfile
1 adet büyük boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş)
kızartmak için ayçiçek yağı
1–2 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Et marinesi için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tutam kekik
1 tutam nane
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
HAZIRLANIŞI:
1.Etler 1–2 saat kadar belirtilen malzeme ile marine edilir.
2.Patatesler kızgın yağda kızartılıp süzüldükten sonra tabağa alınır. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülür.
3.Etler yağda kızartıldıktan sonra yoğurdun üzerine konulup servis yapılır.
Not: Etler istenirse tereyağında da kızartılabilir. İstenirse yemeğin üstüne salça kızdırılıp dökülebilir