MALZEME LİSTESİ
6 adet orta boy kemer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (topan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğüs eti (500 gr kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
2 adet büyük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz
Sos İçin;
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dakika kadar bekleterek acı
tadın geçmesini sağlayın, iyice yıkayıp süzdüğünüz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kızartarak ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz.
Çiğ olarak kullanacaksanız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı bıçakla ortasından uzunlamasına yarın. Yardığınız bölgeyi elinizle bastırarak iyice açın. iç kısmını çay kaşığı yardımıyla oyarak yer açın. Kararmaması için yine suda baletin. Patlıcanları tıpkı karnıyarık yapar gibi kızartabilirsiniz de.
Diğer taraftan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini tavla zarı formunda küp küp doğrayıp geniş bir tavaya aktarın, (kıyma ya da kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağını da tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, 4-5 dakika kadar kavurun. Soğanları incecik yarımaylar halinde doğrayıp ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
Tuz ve karabiberi katın ve soyup küp küp doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurup
ocaktan alın. incecik kıyılmış maydanozla karıştırın.
Patlıcanların içini bu etli karışımla doldurun ve geniş bir tencereye yan yana dizin, üzerine içinde salça ve tuz ezdiğiniz suyu gezdirip kısık ateşte,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak, servise sunun.