Malzeme
Duru Nohut 1/4 su bardağı
Kıyma 1/2 su bardağı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Sıvı Yağ 1/2 su bardağı
Un 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Et suyu 6 su bardağı
Yoğurt (süzme) 2 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 6
yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8
YAPILIŞI
Nohut yıkanır, akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün bir su bardağı su ile basınçlı (düdüklü) tencerede haşlanır. Kıyma, bulgur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak yağda kızartılır. Un, 1/2 Tatlı kaşığı tuz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ılık su ile yoğrulan hamur, 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamur (yufka gibi) 2 mm .
incelikte açılarak küçük küçük kare şeklinde kesilir. Et suyu ocağa konur, kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Hamurun (yarısı başka biz zaman kullanılmak üzere ayrılır)yarısı kaynayan et suyuna ilave edilerek pişirilir. Kızartılan köftelerve haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır,ara sıra karıştırılarak ılıklaştırılır.yarım su bardağı su ile ezilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Tereyapı kızdırılıp, ocaktan alınır nane ve Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak çorbanın üzerine dökülür. (K.K.Önal).
NOT: Malatya'dan alınan bu çorba, yörede yaygın olarak yapılmaktadır.