Malzemeler
2 su bardağı yarma
1/2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. parça et
1-2 baş kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar yağ
2 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince
yağı ilâve edilerek kızartılır.Küp şeklinde doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konarak sarartılır. Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır. Pişen ete
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve köfteler konur. Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Arzu edilirse 1/2 çay bardağı akşamdan ıslatılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ta kullanılabilir. Nohut
kullanıldığı zaman, et kullanılmayabilir. Nohut salçalı suda pişirilip köfte ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ilave edilir.