Dolamber böreği (kütahya)
Malzemeleri;
4 orta boy [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 baş kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tutam karabiber
maydanoz
1 tutam kırmızı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz
4 su bardağı un
½ paket margarin
yeterli miktarda su
Hazırlanışı:
Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Çıtır çıtır servise hazırlanır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır.Sunum; sıcak olarak servis yapılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |