Malzeme
Duru Nohut 1 su bardağı
Su 5 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6-8
YAPILIŞI
Nohut yıkanır ve akşamdan 2 su bardağı su ile ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülür, biraz bekletilir. Hafif kuruyunca havanda yada dibekte kırılır vede kabuklarından ayrılır. İşkevte (kırılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 4 su bardağı su ile ocağa konur ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu azalmış ise sıcak su dökülerek 3 su bardağına tamamlanır. Tuz ve bulgur ilave edilerek önce orta sonra hafif ateşte pişirilir. Suyunu çekip gözgöz olunca ateşten alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kavrularak pilavın üzerine dökülür ve karıştırılarak demlendirilir. (K.K.Bediz)
NOT: Konya yöresinden derlenmiştir. "işkevte,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un ıslatıldıktan sonra kırılmış (2 ye bölünmüş ve kabuklarından ayrılmış) şeklidir. Tavuk suyu ile pişirilirse daha lezzetli olur.