GÜNÜN MENÜSÜ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Corbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
5 bardak su
1/2 limon
1 yumurta sarisi
1 kasik un
5 bardak su
Tuz
Yapılışı:
Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.
k
Kekikli Tonbiş Köfte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.
Karışık Bahçe Salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ...
Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Güzel ve doyurucu bir ikili !
Kepekli Pirinç Pilavı için,
2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.
Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler,
* 1/2 kilo iç bezelye
* 1 baş soğan
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet patates ( küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su
Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kalburabastı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli.
2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)
1/3 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
3 kaşık dövülmemiş ceviz
Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.
Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
GÜNÜN MENÜSÜ
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yoğurt Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler (5 kişilik);
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
Tuz
Pul biber
Nane
Yapılışı;
Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Salçalı,Biberli Pirzola
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
14 kalem pirzola
1 domates
2 çay bardağı tat domates rendesi
1/4 kırmızı kaliforniya biberi
1/4 sarı kaliforniya biberi
1 soğan
1 çorba kaşığı kekik
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı su
Yapılışı
Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
2 Su bardağı arpa şehriye
3 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Tereyağı teflon tencerede eritilir.
Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur.
Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
10 dakika sonra ateş söndürülür.
Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır.
Gavurdağı Salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 adet domates
4 adet küçük salatalık
4-5 adet sivri biber
birkaç dal maydanoz
5-6 adet taze soğan
arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yeme kaşığı nar ekşisi
tuz
arzuya göre 1 tutam kuru nane
1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:
Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.
ÇİKOLATALI LOKUM
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
-125 gr. tereyağı
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi
İçine sürmek için;
-1 su bardağı süt
-1 paket kakaolu pasta kreması
Hazırlanışı:
* Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur.
* Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
* En son vanilya eklenir.
* Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
* Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir.
* 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.
* Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.