MALZEMELER
Kıyma 600 gr.
Baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet
Ekmek içi 2 dilim
Yumurta 1 adet
Maydanoz 1 demet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
SALÇASI İÇİN:
Margarin 3 çorba kaşığı
Domates salçası 3 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Kıyma rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ıslatılmış sıkılmış iki dilim bayat ekmek, tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz da katılarak bir süre daha yoğrulur ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır. Bir tencereye margarini koyarak az kızdırılmalı ve içine köfteler ilave edilmelidir. Tencereyi arada bir sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Sonra salça da ilave ederek, 2 bardak su katılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta kuvvetteki ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir ve köfteler salçası ile birlikte tabağa alınarak servis yapılır.