Malzemeler:
Muhallebi İçin:
•yarım litre süt
•2 yumurta sarısı
•200 gr labne peyniri
•2 yemek kaşığı tepeleme un
•2 çay bardağı şeker
•1 paket vanilya
•200 gr kedidili bisküvi
Islatmak İçin:
•yarım su bardağı sıcak su
•1 yemek kaşığı granül kahve
•1 yemek kaşığı şeker
•1 yemek kaşığı süt
Üzeri İçin:
•kakao
Yapılışı:
1.Muhallebi malzemelerini labne ve vanilya hariç tencereye alın, sürekli karıştırarak kaynaya dek pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin, ocaktan alın.
2.Labne ve vanilyayı da ekleyip mikserde 2-3 dakika çırpın.
3.30×22 cm ebadındaki bir tepsiye bir sıra kedidili bisküvi dizin.
4.Islatmak için gereken malzemeyi karıştırın, yarısı ile bisküvileri ıslatın.
5.muhallebinin yarısını biküvilerin üzerine dökün, düzeltin.
6.Kalan bisküvileri muhallebinin üzerine dizin, kahveli karışımla ıslatın, kalan muhallebiyi dökün.
7.Muhallebi sıcakken üzerine bol kakao serpin, buzdolabında dinlendirip servis edin.