20 Aralık 2010, 14:45
|
#5 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: 36.Hafta Çok Bilmiş ''Inferno''
Hoşbuldum BeLinay. Düşüncelerin için teşekkür ederim. Benim açımdan sende öylesin. - Kendine dışarıdan bakınca günlük yaşam da bir birey olarak nasıl buluyorsun? Cvp : Sessiz, sakin, düşünceli, duygusal, asabi, biraz inatçı, kendi halinde, ailesine ve sevdiklerine bağlı, kimseyi kırmak istemeyen, herkezle iyi geçinmeye çalışan, kendi değerlerinden taviz vermeyen, birazda saf ( bunu yeni yeni öğreniyorum ) bir birey.
- “İnsanı iki şey çileden çıkarır: Söylenecek yerde ağız açmamak, susacak yerde lakırdı etmek.” (Sadi) Sana göre yorumu? Cvp : Çok güzel ve doğru bulduğum bir söz. Dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. Nerde ne konuşacağımızı iyi ayırt etmeliyiz ve zamanlamayı ona göre ayarlamalıyız.
- Samanı saklamak mı gerek, zamanı geldiğinde yemek için; Yoksa samanı paylaşmak mı gerek her an ölebilme ihtimalimiz olduğu için? Cvp : Paylaşmak gerek. Ama kendine yeteceğini düşündügün kadarınıda saklamak gerek. Yarın yaşayacağımız mechul ama öleceğimizde kesin değildir. Tedbirli davranmakta fayda var. Her ikisinede hazırlıklı olmalıyız.
- Ölüm ile yaşam Arasındaki Fark Nedir? Cvp : kalp atışı
- Geçen Zaman mı yoksa, Ömür mü? Cvp : Geçen zaman tabiki. Ömrümüzün ne olduğunu bilemeyiz, ama geçmiş zamanı tüm çıplağıyla görürüz.
- Hayatı bir resimle anlatman istenseydi ne çizerdin? Cvp : Yağmur sonrası gökkuşağı çizerdim.
- İlker şuan hangi mevsimde? Cvp : Ruhen kış.
- Yağmur mu, güneş mi? Cvp : İkiside. Yağmurda güneşte bizim yaşam kaynağımız. Birinden biri olmazsa hayat durur, çekilmez olur.
- Bulutları mı yoksa dalgaları mı izlemeyi seversin? Niçin? Cvp : Bulutları izlemeyi daha çok severim. Dalgaları izlemeyi değilde daha çok dinlemeyi severim. Bulutlar beni kendileri gibi sürükler huzur bulurum.
- Bugünün yarından çıkarı nedir? Cvp : Ümit.
- Kendinde en sevdiğin ve en sevmediğin 3 özellik neler? Cvp : Sevdiklerimi saymicam kendimi övmüş gibi hissediyorum, övünmeyi sevmiyorum. Sevmediklerim ; herkeze güvenişimi, iyiyi kötüyü hala ayırt edemeyişimi ve inadımı sevmiyorum.
- Stresli zamanlarında bu durumdan kurtulmak için başvurduğun bir şeyler varmı? Cvp : Evet var. Müzik dinlerim, Olmazsa sahile kenarına gidip deniz ile gökyüzünü birleştiririm.
- Kendince en büyük eksiğin nedir ? Cvp : İletişim kuramamam.
- Günün hangi saatleri sana huzur verir? Cvp : 14:00 - 16:00 & 19:00 - 22:00 ve uyku saatleri.
- Şu an '' Ben burada ne yapıyorum? Kim getirdi beni buraya?'' gibi sorulara maruz kalmaksızın ruhunun olmak istediği yer ? Cvp : Yalnız kalabileceğim, sakin bir yer.
- Seni en çok nasıl insanlar kızdırır? Cvp : Bencil, yalancı, yalaka, sünepe, kendini beğenmiş, ukala, kendine saygısı olmiyan, kendi değerlerinden ödün veren, boş konuşan, dengesiz insalar kızdırır.
- Duygusal mısın gerçekçi mi? Cvp : Genelde duygusal. Ama yeri geldiğinde gerçekci.
- Duymamazlıktan gelirmisin bazen? Cvp : Evet. Herşeye kulak asarsam kafayı yiyeceğimi düşünürüm.
- Hiç hayattan umudunu kestiğin anlar oldumu? O anlarda ne yaptın? Cvp : Evet oldu. Ailemi düşündüm.
- Geçmişte yaşanan hangi olayı yakından görmek isterdin ? Cvp : Kurtuluş savaşı ve 70 80'li yılları çok görmek isterdim.
- Yaşamak demek nefes almak demekmidir ? Cvp : Bu devirde evet.
- Yalnızlık hakkında ne düşünürsün ? Cvp : Çoğu insanın korktuğu, Benim arayipda bulamadığım şey. Yalnızlık herşeyden uzakta sakin bir yaşam.
- Bunun için yaşıyorum diyebilceğin, bir amacın, bir hedefin, bir kişin, bir değerin var mı ? Cvp : Şuanki ailem ve gelecekte kuracağım ailem.
- Bu hayatta ne ile mutlu olunur ? Cvp : Para.
- Mutluluk, insanın hayata bakış açısında mıdır, yoksa hayatın önüne sunduklarında mı ? Cvp : Bakış açısındadır. İnsan nasıl görmek isterse öyle bakar.
- Şu daha doğru olur sanırım...Daimi mutluluk var mı ? Cvp : Hayır yok. Varsada ben görmedim.
- Eleştirilmekten hoşlanır mısın ? Cvp : Evet. Eleştirenin haddini aşmadiği sürece.
- Çok eleştirir misin ? Cvp : Evet. Eleştirmeden doğruyu yanlışı ayirt edemem.
- Zaman nedir sence ? Cvp : Akıp giden bir su, Uçup giden bir yaprak.
- Yaşlanmaktan korkar mısın ? Cvp : Evet.
- Gökkuşağının en güzel rengi hangisi sence ? Cvp : Mavi. Beni benden alır bakarken sürükler gider.
- Sorumluluk almaktan hoşlanır mısın ? Cvp : Evet.
- Altıncı hissin kuvvetli midir ? Cvp : Çoooooook. Yanılmicak derecede.
- Yanlış anlaşılmak gibi kaygıların olur mu ? Cvp : Evet. Hayatta en çok korkuğum çekindiğim şeylerin en başında gelir.
- Açık sözlü müsündür ? Cvp : Yeri geldiğinde evet.
- Çaldığın bir enstrüman var mı ? Cvp : Malasef.
- Yoksa hangisini çalabilmek isterdin ? Cvp : Bağlama çalmayı isterdim. Dinlerken bile kendimi buluyorum.
- Kırgın olduğun birileri var mı ? Cvp : Evet var. Ama onlarada hak veririm. İsteyerek kırmamışlardır vardir bir kabahatim.
- En son ne zaman çok yorulduğunu hissettin? Cvp : Şuan öyle düşünüyorum. Ama biliyorum'ki bu hiç birşey. Sorumluluğum arttikça dahada yorulacam.
- Şu andaki ruh halini yansıtan bi resmi bizimle paylaşır mısın? Cvp : Tabiki.
|
| |