|
ysfm Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Demek istedigimi anlatamamısım.
Soru buydu, bende linuxta, Microsoft NT'e göre sorunların / açıkların daha hızlı kapatıldığını anlatmaya çalışmıştım. *nix çekirdeği kadar hızlı bir güncelleme ne yazıkkı NT sistemlerde karşılaşmadık. Bilmiyorum Microsoft hiç haftalık cekirdek guncellemesi yayınladı mı? Birde şunu unutmamak lazım *nix sistemler günümüzde ne kadar kolay kullanılıp yüklenilebilselerde yinede - en az orta seviye - (bana göre) kullanıcılara hitap ederler. Orta seviye kullanıcılarında ortaya cıkabilecek kücük sorunlar ile baslaması muhtemel veri kayıpları karsısında sistemini koruyabilecegini dusunuyorum. Su gercek unutulmasın yakın zaman icerisinde iki platformdada çalışan uygulamaların dahada artması ile bu guvenilirlik dahada azalacaktır. Birde su mevzu var linuxta neye göre zararlı kod yazacaksınız? Derleyici ve kütüphaneler sistem çekirdekleri bircok surumde farklılık gosterecektir. Ama bir cok win32 kodunda bu tür bir sorunla karsılasılmaz.
Cok bilgili degilim ama bana göre linux hakkında da xp ve 98 hakkındada konusacak kadar tecrubem var.
|
Siz sorduguma degil de ilk konuya geri donmek istemissiniz. Madem yeteri kadar tecrubelisiniz her iki sisteme de hakimsiniz sunun farkindasinizdir demektir: cekirdek guncellemesinin fazla olmasi sistemin guvenilirligini garantilemez tam aksine cekirdegin maruz kaldigi problemlerin ne kadar cokk oldugunu gosterir. Windows tarafinda haftalik guncelleme yapilmamasinin nedenini bana degil Microsoft'a sormaniz gerek muhtemelen gecerli bir cevaplari vardir. Gunumuz kosullarinda yazilan uygunsuz yazilimlar (malware,spyware ya da trojen) ne demek istiyorsaniz artik birincil olarak isletim sistemine degil bir uygulamaya yazilir ve gerekli konfigurasyona sahip olmayan her "isletim sisteminde" ayni tepkilere (zararlara) maruz birakir sistemleri. Sizin demek istediginiz linux daha cok guncelleme yapiyor ya da *nix sistemlerde guncelleme cok daha fazla demekse evet cok daha fazla cunku cok daha fazla gelismeye ihtiyaci var. Her iki platformda calisan uygulamalarin guvenligi ne sekilde azaltacagini anlamadim. Bunu aciklayabilir misiniz lutfen?
PS:
Let's look further at social engineering. Windows software is either executable or not, depending on the file extension. So if a file ends with ".exe" or ".scr", it can be run as a program (yes, of course, if you change a text file's extension from ".txt" to ".exe", nothing will happen, because it's not magically an executable; I'm talking about real executable programs). It's easy to run executables in the Windows world, and users who get an email with a subject line like "Check out this wicked screensaver!" and an attachment, too often click on it without thinking first, and bang! we're off to the races and a new worm has taken over their systems.
Yukaridaki yaziya hitaben "kullanici hatasi mi? windows ya da benzeri OS'lerin kendi problemi mi?" karar sizin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzun ama okursan faydali olur:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]