Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2010, 03:04   #2
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tropik Meyve Yetiştiriciliği




Mango (Magnifera İndica):
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hindistan'ın bu meşhur meyvesi hakkında Avrupa'lıların düşünceleri çok değişiktir. Bunlardan bazıları kokusunun neft yağına benzediğinden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mangodan hoşlanmadıklarını ve bazıları da Mango gibi koktuğu için neft yağını sevmediklerini söylerler. Gerçekten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ilk defa yendiği zaman keskin kokusu insanda meyvenin üzerine gaz dökülmüş hissini bırakır ise de; alışıldıktan sonra bu koku hissedilmemektedir.

Anavatanı Hindistan olan Mango ağacının gövde kabukları kahverengi-kırmızı renkte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yüksekliği ise ortalama olarak 15-20 m. Arasındadır. Mango ağacı genellikle çok düzenli gelişmiş bir taca sahip olup yaprakları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzunca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kenarları dalgalı ve üzerlerinde 22-30 sarı damarı vardır. Yeni fışkıran genç yaprakların rengi kırmızı-sarı ve sonradan açık yeşildir. Meyvelerin irilik ve renkleri cinslerine göre bir tavuk yumurtasından bir kiloluğa ve sarıdan kahve rengine kadar değişebilir. Şekilleri genellikle yassı ve uçları bir az sivri ve bir az da kıvrık olup yüreğe benzer. Meyvelerin üzerindeki ince kabuklar bazı cinslerde el i1e kolaylıkla soyulabilir. Meyvenin eti sarı veya açık turuncu renkte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
gayet sulu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
lezzeti bir az ekşi ve bir az da trebentin kokusunu andıran keskin bir kokusu ve aynı zamanda meyvelerin içinde dış kabuğunun elyafıyla meyve etine yapışık bir de büyük çekirdeği vardır.

Bir az kurak iklimi seven Mango ağacı yalnız tropik bölgelerde yetişebilen bir bitki değildir. Nitekim kuzey Hindistan'ın subtropiklerinde başarıyla yetiştiği gibi uzun sürmemek şartıyla sıfırın altında bir kaç derecelik soğuklara da dayanabilmektedir. En ivi Mango ağaçları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
400 m. yükseklikte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
derin tabakalı ve kuvvetli topraklarda yetişir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bununla taban su seviyesi yüksek olan araziden zarar gördüğü için bu gibi yerlerin drenajı gereklidir. Su geçirgenliği iyi olmayan topraklar da Mango için elverişli değildirler.

Mango ağaçları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
genellikle tohumdan fidan yetiştirmek ve bunları aşılamak şekliyle üretilir. Sayıları bilinmemekle beraber bir kaç çeşit doğrudan doğruya tohumdan da üretildikleri durumda da özelliklerini korurlar. Bu durumda tohumlar önce yastıklara dikilerek fidan yetiştirilir ve bunlar 8-12 aylık oldukları zaman 7
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5-10 X 7
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5-10 m. aralıklarla bahçelere şaşırtılır. Aşılanmak şekliyle yapılan üretmelerde ise; tohumlardan elde edilen fidanlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ortalama 2-3 yaşına girdikleri ve yahut da gövdelerinin çapları 2
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5 cm.e geldiği zaman aşılanırlar. Ağaçların kabukları kalın olduğu için göz aşılarının sıkıca bağlanması gerekir. Mango ağaçları 5-6 yaşından itibaren meyve vermeğe başlayarak tropik ülkelerde yılboyu; sub-tropik ülkelerde ise cinslerinin özelliklerine göre yılın belirli aylarında yalnız bir defa meyve verirler. Kuzey Hindistan'daki köy bahçelerinde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
köy ve büyük transit yolları kenarlarında çeşitli zamanlarda olgunlaşan çeşitler yan yana dikilmek suretiyle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mart ayından temmuz sonuna kadar olgun meyve elde edilir. İş aramak üzere yaya olarak uzun yollar giden işçiler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mango hem taze olarak tüketilir hem de baharat ile bir çok turşu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
reçel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pekmez ve yemekler yapılır. Bundan başka ham meyvelerden kurutulmak suretiyle nişasta ve kurumuş çekirdeklerin döğülmesiyle de unu çıkarılır. Diğer önemli Mango cinsleri şunlardır: Magnifera coesia
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
M. foetida
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
olup bunların çeşitli isimler ile anılan bir çok çeşitleri vardır.


Rambutan (Nephelium Lappaceum):
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağaç olup 9 m. yüksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur. Meyvelerin dış kabuklarının rengi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sarı ile kırmızı arasında değişir ve üzerlerinde uçları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur. Kabuğun altındaki meyve eti açık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamıyacak kadar sert olduğundan meyve emilmek suretile tüketilir. Rambutan'ın büyüklüğü bir küçük elma kadar olup
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ekşimsi ve ekşi arasında değişir. Bu meyve ağacı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yetişmesi için yağışlı ve homojen bir hava nemi gösteren
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yani tamamiyle tropik bir iklim istemektedir. Ancak Antalya ili Gazipaşa ilçesinde de rahatça yetiştirilmektredir. En tutulan cinslerinde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen çekirdekleri olan Rambutan ağaçları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara göz aşısı yaparak da üretilebilir. Dikim aralığı 10 X 10 m. dir.


Pulasan (Nephelium Mutabile):

Rambutan'dan daha küçük olmasına rağmen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
lezzeti değilse de kokusu Rambutan'dan daha üstündür. Yetiştirilmesi aynı Rambutan gibidir.


Liçi (Nephelium Litchi):

Anavatanı güney Çin olup yatay dallarıyla 6-8 m. yüksekliğe kadar büyüyen ve gövdesinin çapı 80 cm.ye kadar ulaşan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tacı düzenli gelişen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
orta boylu bir ağaçtır. Uzunlukları 10-25 cm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kadar olan yaprakları 6-8 parçadan oluşmakta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
oval şekilde ve uçları sivridir. Yeşil çiçeklerinden ortaya çıkan yuvarlak ve küçük bir ceviz iriliğindeki meyvelerinin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dış kabukları sarı ile kırmızı renkte ve aynı zamanda üzerlerinde ufak kabarcıklar vardır. Meyvenin asıl yenen kısmı tatlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sulu ve kokulu eti içindeki çekirdeklerin etrafındaki parçadır.

Liçi ağacı yalnız yağışlı ve homojen bir hava nemine sahip tropik ülkelerde yetişebilir ve tohumlarından elde edilen fidanların aşılanması ile de üretilir. Dikim aralığı 6 X 6 m. kadardır.

Canavar Gözü (Nephelium longanum):

Anavatanı Liçi gibi güney Çin olup
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ağacının boyu 15 m. ye kadar büyüyerek sarı beyaz çiçeklerinden Liçi'ye benzer
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ama bunlardan daha küçük meyveler oluşur. 12 yaşından sonra meyve veren bu ağacın yetiştirilmesi aynı Liçi gibi olmakla beraber
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
boyunun yüksekliği nedeniyle dikim aralıkları 8 X 8 m. Olmalıdır.


Baobab yemişi (Adansonia digitata):

Şekli düzensiz ve geniş bir gövdeye sahip olan "Maymun ekmeği ağacı" adı verilen bir ağacın meyvesi olup tropik ülkelerin kuru bölgelerinde genellikle yabani olarak yetişir. Büyük meyveleri uzunca bir armut veya yumurta şeklinde ve üzerleri deriye benzer tahtalaşmış yeşil tüylü bir kabukla örtülü olup ince bir zar ile 10-14 bölmeye bölünmüş ve her bölmenin içinde üzerleri bir meyve etiyle çevrilmiş çekirdekleri vardır. Meyve eti biraz ekşi olduğu için çok sevilmez. (Şekil 63). Baobab taze veya kurutularak yenir. Ağacının bir kaç asır yaşadığı iddia edilir. Bu ağaç en çok Afrika tropiklerinde bulunmaktadır.

Guava (Psidium guajava):
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Anavatanı güney Amerika ve Batı Hindistan olan bu meyve
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
boyu 7 m. yu geçmeyen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
geniş taçlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bodur bir ağacın ürünüdür. Konik şekilde aşağı doğru genişliyen gövdesinin kabuğu parlak ve incedir. Kabuğunun rengi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kırmızıya bakan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tatlı bir yeşil renkte olup genç dallarının kesiti dört köşedir. Yaprakları gövde üstünde karşı karşıya dizili
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kenarları düz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ve oval şekilde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
açık penbe renkte ve yaprakların gövde ile birleştikleri noktalardan yayılır. Meyveleri altın sarısı renginde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
armut şeklinde ve ortalama bir limon iriliğinde olup
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
içinde bir çok çekirdekleri vardır. Guava'nın meyve ağırlığı 60-65 gram arasında değişir ve bunun ortalama % 85 meyve eti ve kalanı ise çekirdekten oluşur. Meyve etinin rengi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
beyaz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
hafif penbe ve yahut yeşil gibidir. Aynı zamanda çok güzel ve keskin kokuludur. Bu nedenle bir çok ağaç arasında
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Guava meyvesinin bu kokusu ile ağacını kolaylıkla bulmak mümkündür. Çekirdekleri meyve etinin ortasında gömülü ve serttir. Guava ağacı 700 m. yüksekliğin üstündeki yaylaların ve dağ yamaçlarının
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Üretilmesi hem tohumdan ve hem de kök filizlerinden yapılabilir. Tohumdan üretildiği takdirde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzun zaman kuvvetli çimlenmelerini koruyan çekirdekler 20'şer m. Aralıklarla yastıklara dikilir ve bunlardan yetişen fidanlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2-3 çift yapraklı olduktan sonra 7
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5 X 7
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5 m. Aralıklarla asıl yerlerine şaşırtılır. Bundan başka çelik olarak ince dalları da kullanılabilirse de; daha kolay ve çabuk yetişmesi bakımından daima kök filizleri tercih edilmektedir. Bahçelerde meyvelerin kolaylıkla toplanabilmesi için ağaçlar bodur kalacak şekilde budanır. Guava çabuk yetişen bir bitki olduğundan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Meyveler ya taze olarak ve yahut da pişirilerek tüketildiği gibi reçel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tatlı ve turşu üretimine de yarar. Bundan başka Java'da Guava ağacının yaprakları pirinçle birlikte pişirilerek yenir. Ağaç gövdesinin kolaylıkla soyulan kabukları 27-30 '% kadar tanin içerir.

Diğer önemli cinsleri şunlardır: Çin Guava'sı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. CattLeyanum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.P. Pyriferum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. Aromaticum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. chrysophyllum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. grandifoli2ım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. lineatifolium
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
P. araça.


Jambu (Eugenia malaccensis):
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Anavatanı Malaya yarım adası olan bu meyve ağacının boyu 4 m. kadardır. Yaprakları kısa saplı ve oval şekilde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
30 cm. boyunda ve ortalama 10 cm. genişliğindedir. Pembe veya cinsine göre kırmızı olan çiçeklerinden oluşan meyveler ufak bir elma iriliğinde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ortasında bir de yuvarlak çekirdeği vardır. Özellikle kurak bölgeleri seven bu meyve
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çok kuvvetli topraklarda iyi yetişemez. Meyve lezzeti çok iyi değildir. Diğer cinsleri içinde E. unifLora
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
E. aquea
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
E. Javanica önemli olup
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Demirhindi (Tamarindus indica):

Bir çok tropik ülkede yetiştirilen ve baklagil türü olan bu ağacın anavatanı Hindistan'dır. Kalın gövdesinin kahve rengi kabukları ve zümrüt rengindeki parlak yeşil yaprakları ağaca çok güzel bir görünüm verir. Meyveleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
fasulye gibi uzunca bir kabuğun içinde (kapsül) oluşan yassı fasulyelerden ibarettir (Şekil 67). Meyvenin kabukları siyah renkte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eti yumuşak ve ekşi bir tadı olup
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çok besleyici ve ferahlık vericidir. Bu nedenle bir çok yemekle pişirildiği gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bazen üzerine toz şeker serpilerek çiğ olarak da tüketilir. Bundan başka bir çok içkinin üretiminde de kullanılır. Üretilmesi tohumları ile yapılır.
yaprakları aşağı doğru sarkık ve oval şekildedir. Meyvenin şekli hafif yassı bir şeftaliye benzer ve tulü ortalama 7 genellikle senede iki defa çiçek açarlar. Ancak bütün sene meyve verirler. Hafif eğimli sahaları seven Çiku ağacı yalnız yağışlı tropik ülkelerde yetişen bir bitkidir. Meyveleri ezilmemesi için biraz ham olarak toplanır ve hasırlar üzerinde korunarak ayrıca olgunlaştırılır. çiçekleri sarı zemin üzerine kırmızı çizgili; meyveleri ise hoş ve asitli bir koku yaymaları nedeniyle bir çok içki ve şerbet üretiminde kullanılmaktadır. Meyveler; badem yağına benzer bir yağ çıkarılan şişkin bir meyve sapının ucunda oluşmuş biraz lifli gövdesinin çapı da 1 bununla da kuş tutmak üzere ökse yapılır. Jack meyvesinin biri yumuşak yaprak aralarındaki dallarda ve ender olarak gövdenin üst kısımlarında oluşur. Tüketilmesi aynı buloh gibi pişirilmek suretiyledir. Üretilmesi tohumdan ve bir yaşındaki fidanlara göz aşısı uygulanarak yapılır. yuvarlak ve kahve renginde yumuşak bir ince kabuk ile çevrilidir. Meyvenin içinde ayrıca 2-3 tane yeşil renkte tohumu da vardır. Tohumların dışında bulunan etli tabaka meyvenin asıl yenilen kısmıdır. Lezzeti cinslerine göre bazen biraz ekşi ve bazen de tatlıdır. Tatlı cinsler ya taze olarak veya kurutularak tüketilir. Tohumdan üretilen Rambai ağacı yassı bir çekirdeği bulunur. Rumendia doğrudan doğruya tohumdan üretilir ve ortalama 9 X 9 m. ara ile dikilir. kenarları ise dişlidir. Bu yapraklar koparıldıkları vakit saplarından incir gibi bir süt akar. Uzun ve yuvarlak yapılı meyveleri veren yaygın iki çeşidi vardır. Uzun çeşidi daha tatlıdır. Bir ağaçtan yıllık 150-200 kg meyve alınabilir. Meyveleri besleyici ve vitamin deposudur. Meyveleri olgunlaşmadan önce koyu yeşil renkte olgunlaşmaya başlarken sarı evcimen bir bitki olduğu için fideler ikişer üçer bir araya dikilerek gövdesi çok yumuşak ve kabadır. Bu nedenle rüzgarlı yerlerde bir cam gibi kırılır. Bu zayıflığını önlemek amacıyla badem gibi kavrulmak suretiyle tüketilir. Yalnız yağışlı tropik ülkelerin bir ürünü olan Durian'ın meyvesi ne kurutmaya ağacın yüksekliği 33 m. ye yalnız taze olarak tüketilir. Dünyanın en lezzetli meyvelerindendir. Boyu 25 m. yüksekliğe kadar büyüyen ağacının gövdesi siyah kabuklu ve çok düzenli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla biraz çam ağacına benzer. Yaprakları büyük üzerleri parlak ve bir deri kıvamında kalınca bir kabuğun içinde olup kahve rengi-kırmızı renkte ve gövdede bir yara açıldığı takdirde bir süt akar. Tatlı ve çok lezzetli olan meyve etinin içinde çoğu zaman bu meyve ile geçinirler. senede biri büyük ve biri ufak olmak üzere iki ürün verirler ve iyi işlenirse her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilir. Rambutan genellikle marcottage yöntemiyle üretilir; ancak bununla beraber Rambutan'a çok benzer. Meyvenin bundan farkı yalnız dış kabuğunun dikenli olmayıp iriliğinin daha büyücek olmasından ıbarettir. Meyve eti bir az daha kalın ve rengi kahve rengi altları açık renkte ve üzerinde düzensiz biçimde dağılmış şeffaf gözenekleri vardır. Çiçekleri güzel kokulu killi kumlu topraklarını sever ise de; ağır killi ve bilhassa volkanik topraklarda da iyi yetiştiği görülür. Guava'da Avokado gibi yetişmesi yalnız tropik iklimlere bağlı bir bitki değildir. dikildikten 2-3 sene sonra meyve vermeğe başlar ve meyveler çiçek açtıktan ortalama üç ay sonra tamamen olgunlaşır. Meyvelerin kokularını muhafaza etmek için toplama işi sabahları erken yapılır. Bir ağacın ilk senelerde verdiği meyve 6-8 Kg. kadar ise de bu ürün ağaçlar yaşlandıkça aşamalı olarak 20-25 kiloya kadar yükselebilir. beyaz renkte ve güle benzer bir kokusu ile bunların ayrıca bir çok çeşitleri de vardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver