Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2010, 22:48   #24
Azad
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlköğretim Okulu’nda türbanlı ders

Aragorn Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hemen hemen çoğunu okudum yorumların, haklı olanlarınız var illaki.
Fakat şunu söyleyeceğim.
Türban yasası cıkmadan önce neden kimse okullara türbanlı girmiyordu ?
Hatta konusu bile açılmıyordu denilebilir.
Biri bir adım attı, diğeri onayladı sonra geri çekildi, biri tamamen karşı cıktı..
Ülke birbirine düştü, türbanlılar türbansızlar ayrı düşürüldü falanı ve filanı..
Anlayamıyorum Türk insanı bu kadar basitmi yahu ?
Benim 14 yasındaki kızım okula türbansız gittiğinde kim bunu abes karşılayabilir.
Yahut benim yeğenim okula türbanlı gidiyor diye onu kim dışlayabilir ?
Neden türban muhabbetinden önce bunlar yaşanmıyordu ?
Sakın şöyle olmasın ?;
Türkiye düşmanları bunu bir fırsat bildi bazı örgütlere talimat verdi!
'' Türkiye'yi karıştırın. Birbirine düşürün! ''
Olamazmı ?
Hanginizin aklına geliyor bunu Hizbullah terör örgütünün yaptırdığı ?

Gelmez, çünkü okadar derinleşmişsinizki o açıktı bu kapalıydı o sağcıydı bu solcuydu
Düşmanlar aklınıza bile gelmiyor.

Tek sebep Israil ve Hizbullah'tır.
Genelde Aşırı kürtcü kesimlerde yasanıyor bu olaylar ve Hizbullah'ın ellerinin altında..

Kardeş yorumun gayet yerinde, fakat bu ülkeyi birbirine düşürün diyorsun da, başörtüsünün değeri birbirine düşürecek kadar alçaldı mı?..
Diyorsun ki; Türk insanı bu kadar basit mi?, muhakkak ki değildir, olmamalı da. Neden o halde söz konusu olduğun da, sanki kıyametler kopacakmış gibi tepkiler veriliyor.
Hizbullah dediğin mesele ise, dönemin içişleri bakanı M.ağar tarafından PKK'ya karşı Ergenekon kapsamında kurulmuştur, neyse konunun akışını bozmadan.
Hakk haktır, elbette ki herkes insani hakkını kullanmakta özgürdür.

pyracantha Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İlköğretim'e giden öğrencinin yaşı kaç ki, bu olay evlenmek istemeye benzemez. Kız kaçıyor: sevdim, kaçtım diyor, hangi birimiz inanıyor yahut hangi birimize inandırıcı geliyor. Ben sabah programlarını takip ettiğimde %100 inandırıcılık payının olmadığını biliyorlar. Böyle haberler sununca bizlere çok şey oluyor, senin düşüncelerinde ilköğretim'de kapanmaya birşey görmediği için, onların arkadaşlarının yorum yapmamasını savunuyorsun. Benim birçok Üniversiteli arkadaşlarım rahatsız oluyor ve buna dile getiriyorlar. Kimse istemediği şey için sesini çıkarmamazlık yapmamalı yada yapmaz. Hayatlarını ne şekilde sürdürdükleri beni hiiç mi hiç ilgilendirmiyor, taktığı türbanı dine alet etmesin de.
.

Hala baskı altında alınmış bir karar fikrinde kararlısın, pardon da senin böyle bir durumun oldu mu veya O kızla bir muhabbetin? Nasıl oluyorda bu kadar emin oluyorsun.
Onun yaşında ki diyorsun, belkide yaşıylarının aileleri baskısı altında açık oldukları ne malum?, bu gibi örnekler de var. bu özgürlüğün kısıtlanması değil mi? babası olsa bile, buna hakkı varmıdır?
-
Hayatlarını ne şekilde sürdürdükleri beni hiiç mi hiç ilgilendirmiyor, taktığı türbanı dine alet etmesin de.
-
O taktığı dinin emri değil mi? bari bilmiyorsanı araştırıp ona göre yorum yapınız. Örtünme dinin emirleri arasındadır. İlgini çekiyorsa buyur; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

յ*ъ Nickli Üyeden Alıntı
İster ilköğretim ,,ister lise ,,okul forması diye birşey var ..Belirlenmiş bir şey ..Okul forması ; pantolon/etek ,,hırka ,,gömlek ,,kravat ,,çorap vs. ibarettir ..Bir çocuğun okula ,,formasıyla değilde çarşafıyla gelmesine sonuna kadar karşıyım ..Kasettiğim sadece çarşaf !!Sokakta ,,dışarda türbanlı olanlara ,,kapananlara laf etmiyorum ..Üstüne basa basa belirtmek istedim ..
Vurgu yapmak istediğim ,,okula bu şekilde girilmemesi gerektiğidir ..

Bilemem kanunlar çerçevesinde kurallara göre nasıldır, fakat "çarşaf" demişsin de, senin "çarşaf" dediğin şey nasıl oluyor? saçının görünmemesi "turban/tesettur/tulbent" artık ne şekilde örtüyorsa, bu çarşaf mı oluyor?
Son olarak; keşke avrupada ki gibi okullara asker-i biçimde tektip giyim yerine üniformasız olması daha hayrlı olur, hem bu vb. konuların açılması engellenir..

Kişilere herhangi bir art niyetim yoktur, herkes gibi nacizane fikirlerimi beyan ettim, yanlış anlaşılmamak ümidiyle..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver