Cevap: İyilik Nedir? İyi Insan Kimdir?
Yazı sahibi bence felsefe yapayım derken şaşırmış. Yardımlaşmak iyidir, iyilik yapmak bazı insanlara kötülük olarak geri döner anlayışı da ne demek :S
" İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir. "
Birde yaşanmış bir olayı örnekleyelim.
İskoçya da adı Fleming olan yoksul bir çiftçi yaşıyordu . Bir gün tarlada çalışırken bir çığlık duydu Hemen sesin geldiği yere koştu Beline kadar bataklığa batmış bir çocuk, kurtulmak için çırpınıp duruyor, yardım istiyordu Çiftçi, çocuğu bataklıktan çıkardı, ölümden kurtardı
Ertesi gün Flemingin evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık giyimli biri indi. Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak kendini tanıttı ve Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum dedi. Yoksul ve onurlu Fleming, Kabul edemem diyerek ödülü geri çevirdi Tam bu sırada kapıda çiftçinin küçük oğlu göründü, Bu senin oğlun mu?sorusuna çiftçi gururla, Evet!dedi. Kurtarılan çocuğun babası, Gel seninle bir anlaşma yapalım dedi Oğlunu bana ver, iyi eğitim almasını sağlayayım Eğer karakteri babasına benziyorsa, ileride gurur duyacağın bir kişi olur Bu konuşmalar sonunda Flemingin oğlu iyi bir eğitim gördü Londradaki St Marys Hospital Tıp Fakültesinden mezun oldu ve tüm dünyaya adını Pensilini bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu. Bir süre sonra, aristokratın oğlu zatürreeye yakalandı Onu ne mi kurtardı?
Penisilin!
Aristokratın adı: Randoloph Churchill
Oğlunun adı: Winston Churchill
Kurtaran doktor: Çiftçinin oğlu Sir Alexander Fleming
Konu Aria tarafından (02 Aralık 2010 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.
|