Linux kurdum antivirüs kurmalı mıyım?
Bu soru genelde linux ile yeni tanışan kullanıcılar tarafından sorulmaktadır. Virüs insanları o kadar çok etkiledi ki , her an her şeyin bir anda yok olacağına inanıp internete girmeye cesaret edemeyen insanlarımız var.
Linux kullanıcıları asla unutmasın ki , linux kurulu ( sürümü fark etmez ) bir bilgisayara kesinlikle virüs programı kullanmanıza gerek yok.
Neden?
Çünkü ; Windows virüsleri linux üzerinde çalışmaz, Linux içinde bilinen bir virüs yok. Şu an için böyle bir konu söz konusu değildir. Ancak Linux üzerinden windows virüslerini temizlemek isterseniz gerekbilir.
Bu konu ile ilgili sorunu ve problemi olan arkadaslar var ise , bu konu basligi altinda yardimci olabilirim.
Dipnot : Son zamanlarda linux ile tanisan arkadaslar genellikle ubuntu kullaniyor. Zaten benim onerimde ilk kullananlar icin ubuntu ancak linux surumleri tanismaya baslayin ozellikle Mandriva ile. Mandriva kullanmanizi oneriyorum. Kendinizi gelistirmek istiyorsaniz Mandriva ile devam edin.. Mandriva ile ilgilenmeniz sizler icin daha saglikli olacagina inaniyorum.
İyi forumlar. |