Sütlü Börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
3 tane hazır yufka
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
350 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı:
1- Yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu iyice çırpın.
2- Bir yufkayı kenarları dışa taşacak biçimde yağlanmış orta boy bir tepsiye yerleştirin. hazırladığınız harçtan 3 yemek kaşığı yufkaya serpin.
3- İkinci yufkayı ortadan ikiye bölün, tepsiye yerleştirin, harçtan 3 yemek kaşığı serpin.
4- İnce doğranmış maydanoz ve rendelenmiş peyniri karıştırın, tepsiye yerleştirin.
5- Kalan bir yufkayı diğeri gibi iki kat olacak biçimde tepsiye arasına harçtan da serperek yerleştirin.
6- Kenarlara sarkan yufkayı tepsiye kapatıp böreği dilimlere kesin.
7- Kalan harcı tepsiye eşit biçimde döküp susam-çörekotu serpin.
8- Önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Çıtır çıtır cok lezzetli oluyor mutttlaka tavsiye ederim. |