Cevap: Büyük ortadoğu projesiymis!
Sevgili glu;
Halkın yüzde bilmem kaçının oy verdiği bir başbakandan bahsediyoruz ancak bu oyların neler karşılığında alındığını sende benim kadar iyi biliyorsun. Ayrıca bu ülkede bilmem kaç bin ölü insan oy kullandı, akli dengesi yerinde olmayan yaşlı insanlar oy kullandı. Eğer bir şeyi tartışacaksak yada değerlendireceksek ortadan oturup değerlendirmek ve doğruyu bulmak gerektiğini düşünüyorum. Bugün Tayyip Erdoğan'ı Nur cemaati destekliyor olmasaydı bu oyların kaçını alırdı ? En basit örnek fanatik akp'liler bile Tayyip Erdoğan Deniz Baykal'ın kaset hadisesinden ötürü ve Mavi Marmara hadisesinden dolayı Fethullah Gülen ile ters düştüğünde O'na arkasını döndüler ve derhal Fethullah Gülen lehinde açıklamalarda bulundular. İşte benim sürü mantığından kastettiğim de tam olarak bu. Ben yapılan olumlu şeyleri söyleyecek cesarete sahipsem bir diğerininde olumsuzlukları söyleyebilecek cesarete sahip olması gerekiyor. Bu fanatizm ülkemizde oldukça ne olaylara objektif yaklaşabiliriz nede yapılan yanlışları görebiliriz. Bal tutan parmak yalar mantığı bize hiçbir zaman fayda sağlamamıştır. Bu insanlar hizmet için varsa hizmetlerinin karşılığında kendi zenginlerini yaratmayacak, yahut kendilerini zengin yapmayacak. Benden belge istersen sana belgede verebilirim. Ancak önemli olan bence belge değil... Önemli olan realite denilen kavram. Olaylara gerçekçi yaklaşmak ve sonucunda yanlışı görebilmek. Hükümetimizin yapmış olduğu hataları görüp eleştirebilmemiz gerekiyor. Bu ülkenin bilmem kaçı bu adama sürekli oy verdi bu adam doğru diye bir durum ne kadar mantığa sığıyor. Bu fanatizmden başka bir şey değildir...
Saygılarımla. |