Cevap: Büyük ortadoğu projesiymis!
Kurduğum cümleyi biraz daha açmamda fayda var sanırım. Yalnızca Milliyetçi insanların vazifesi değildir vatanının menfaatlerini düşünmek. Bir kişi Müslüman ise zaten Hadis-i Şerif'te belirtildiği gibi vatanının menfaatini düşünmeyle yükümlü kılınmıştır. Bu konunun tartışılması bu şekilde insanların birbirine ithamda bulunması artık bana komik geliyor. Eskiden sinirlenirdim daha sonra düşünmeye başladım ve şimdi sadece gülüyorum. Bu konuya mesaj atanları aşağılamak için yaptığım bir eylem değil. Yalnızca sanırım gözüm biraz daha açıldı. Bu tartışmalarla bir yere varılamayacağını idrak etmeye başladım. Dilerim ki tavrım yanlış anlaşılmaz. Bir insanın fevri söylediği sözler o insana zarar verebilir. Bir kişinin dininden vazgeçmesi de tabi ki kolay değil . Ben arkadaşın cümlelerinin sadece maksadını aşan bir cümle olduğu kanaatindeyim... Ancak bugün bu ülkeye en büyük zararı ne komünizm ne faşizm vermiştir. Bu ülkeyi en çok sahte dinciler şaklabanlar kaos ortamına sürüklemiştir... İşte bu yüzden Kuran-ı kerim'de bize direk emir olan "koyun sürüsü olmayın"ı iyi anlamak gerekiyor. Birilerinin peşine takılıp şu hoca çok ulu bu şeyh çok mukaddes mantığı ile devam eden insanlar oldukça ve prim kazandıkça ne yazık ki milli duyguları normalden biraz daha gelişmiş olan insanlar dinden soğuyor. İşte tam bu noktada zaten dış güçlerin pompasıyla bir topluluğa hitap eden veya hükmeden kişilerinde vazifeleri bu yöndedir. Napolyon'un dediği gibi; Türkleri yenebilirsiniz ancak yok edemezsiniz... Türkleri yok etmek istiyorsanız bunu (Kuranı kerim'i kaldırıp göstererek)unutturacaksınız, dillerini tahrip edeceksiniz ve tarihlerini sileceksiniz. Kurulan bu tuzağa o veya bu duygulara kapılıp düşmemek zorundayız.
Saygılarımla. |