Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2010, 19:50   #2
Disconnected
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hükümet sözleşmeli er uygulamasında kararlı

2,500 TL Maaş vermeyi ön görüyorlarmış. Herşey güzel hoş gözüküyor, ancak şöyle düşünelim;

- Sözleşmeli ER , 6 yıl sonunda UZMAN ERBAŞ olarak görev e devam edebilirmiş. Uzman Erbaş rütbe bakımından en düşüğü olarak biliyoruz. En çok ezilen, her görevde en çok görev verilen, hak ettiğini alamayan ve yaşlandığı zaman '' Artık işimize yaramıyorsun '' diyerek sözleşmesi fesh edildiğinde, işsiz kalıyor. Geneldede bu 40 yaşına geldiğinde oluyor. Bu adam 40 yaşından sonra ne iş yapacak ?
- Sözleşmeli ER , 23 yaşında göreve başlasa 6 yıl güneydoğu görevi şartı var. 29 yaşına geldiğinde sözleşmesi fesh edildiğinde (idari amirleri belirliyormuş devam hakkını) bu adam 29 yaşında hangi mesleğe başlamak için çıraklık veya ortacılık yapacak.

Uzun sözün kısası ; Sadece göz boyamak için maaşı dolgun gösteriyorlar. Başka hiç birşey yok. Ben okadar alacaklarınada inanmıyorum. Uzman çavuşlar için bile 3-4 binden bahsediliyordu ama şu anda tuncelide komando tugayında , operasyonlarda görevli bir uzman çavuşun aldığı para , 1,800'dür. Hükümet, maaşı yüksek göstereceğine, sosyal hakları yüksek göstersin.

Haberleri izlerken, bir an dedimki ; Operasyon anında şehit olma veya yaralanma durumunda da hiç bir hak talep etmicekler gibilerinden bir şart söylenecek diye korktum.

Umarım düzenlemeler yapılır.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet