Konu: Text Sorunu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2010, 13:09   #2
CesuryureK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Text Sorunu

Bilgilendirme

- Kod sorunlarınız için "Hazır Kodlar" bölümünde konu açmayınız. Sorunlar için "mIRC Scripting Sorunları" bölümünde açınız. (Konuyu Doğru yere taşıdım. )

- Kod sorunlarınızı mIRC Scripting bölümünde açarken Konu başlığınızın sorununuzu özetleyecek şekilde olmalıdır.
Konu başlığını "Selam yardım" veya "Lütfen yardım" gibi kelimeler kullanmayınız.
siz bu şekilde açmıştınız bakarmısınız gibisinden. Konu başlığınızı "TEXT SORUNU" şeklinde düzelttim.

sizin gibi bu sorunla ileride karşılacak başka bir arkadaşımız olursa, daha önce bu şekilde yardım verilmiş konuyu arama yaptığında rahatlıkla bulabilecektir. Arama kısmına "Selam yardım" yazmayacaktır. "Text sorunu" yazdımı bu konu da görüntülenir ve ikinci bir konu açmadan hazırda cevaplanmış konuyu okuyup sorununun çözümünü bulabilecektir.
------------------------------------

Kod sorununuza gelince,

1. HATA Öncelikle, Bracked dediğimiz " { } " ayraçlar öncesi ve sonrasında boşluk olmalı.

{$chan /me Deneme }

2. HATA: $chan o an !soyle komutunun yazıldığı kanaldır.
ve
!Soyle komutu uygulandığında ayraçlar arasındaki komutlar çalışır.
{ komut }

sen $chan kelimesini komuttan önce ve AYRAÇLA BİTİŞİK yazmışsın.

/me mesajın olan kısımda $chan kullamana gerek yok. Çünkü kanalda /me mesajın yazdın mı action yazı kanala ulaşır.
ayraçlar arasındaki kısım { /me mesajın } olması lazım.

Kodun ise,

On *:text:*:#:{
if $nick == KaRaKuLe {
if $1 == !soyle { /me Deneme }
}
}

şeklinde olması gerekiyor.

eğerki kanala /me komutunu değilde yazı(msg) göndermek istemiş olsaydın bu durumda $chan kullanman gerekecekti. Kodda şöyle olacaktı.

if $nick == KaRaKuLe {
if $1 == !soyle { /msg $chan Deneme }
}
}

$chan yerine dilersen "#" prefix'ini de kullanabilirsin.

if $nick == KaRaKuLe {
if $1 == !soyle { /msg # Deneme }
}
}

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver