Gendime çorbası (gümüşhane)
Malzemeler:
1,5 su bardağı gendime (aşurelik buğday),
1 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarması,
1 kilogram [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
bir tutam dereotu,
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:
Gendime, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarması bir gün önceden suya konulur. Yoğurt hariç malzemenin hepsiüzerine çıkacak kadar su konulup pişirilir. Piştikten sonra soğumuş haline [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak dereotu ile süslenerek servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |