Cevap: Doğum Günün Kutlu Olsun "Müjdat Gezen" :]
1)Bu mesleğe ne zaman ve nasıl başladınız? 1953 Yılında bir ilkokul piyesinde sahneye çıkarak başladım.1960 yılında Şehir Tiyatrolarında profesyonel oldum.Konservatuar tiyatro bölümüne girdim. 2)Sizce tiyatronun tanımı nedir? Tiyatro,insanı insana insanla anlatan ve insanca anlatan tek sanat dalıdır.Diğer sanatlar tiyatronun içinde vardır.Mimarlık,dans.müzik gibi. 3)Oyuncu olmasaydınız ne olmak isterdiniz? Öğretmen veya hukukçu olmak isterdim.25 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 4)MSM ‘yi nasıl ve hangi amaçla kurdunuz? İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nda hocalık yaparken,bu işin çok güzel bir meslek olduğunu bir kez daha keşfettim ve 1991’de MSM’yi kurdum. 5)Öğrencilerinizin başarıları sizde nasıl bir duygu uyandırıyor? Geçen yıl bir öğrencim bana “ödül aldık” dedi.Bu beni çok mutlu etti.Onların başarılarından gururlanıyoruz. 6)Hangi okullarda okudunuz? Hırka-i Şerif İlkokulu,Karagümrük Ortaokulu,Vefa Lisesi Konservatuar 7)Hiç “keşke şu rolde oynasaydım” dediğiniz oldu mu? Hamlet’ i oynamayı çok isterdim.Olmadı.Üç Hamlet oyununda figüranlık yapabildim. 8)Kaç kitabınız var? 41 9)Sizi en çok duygulandıran veya büyük bir sevinçle oynadığınız bir rol var mı? Oynadığım rolleri seçme şansım var.Bu nedenle hemen hepsini severek oynarım.”Azmi” ve “Darbukatör Bayram”ın benim için yeri başkadır diyebilirim. 10)Bir gün sizin gibi başarılı bir sanatçı olmak isteyen arkadaşlara tavsiyeleriniz nelerdir? Yetenek-eğitim-çok çalışmak bir araya gelince iyi oluyor.Bu mesleği seçenlere bol kitap okumalarını ve çok çalışmalarını öğütlerim. En sevdiğim röportajı Ustam'ın. Ki ne kadar yakın olduğumu yakınlarım bilir Ustayla. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şanslı bir adamdır o. Böyle birgünde doğdu. :] Doğum günün kutlu olsun ustam. Ben çiçeğimi illettim kendisine kokulu kokulu. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Meleğim,konu için teşekkürlerimi sunuyorum seni öpüyorum. O böyle bir adamdır. 28-10-10 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |